adicontakt Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 e mai greu de facut semnul micro si de aceea se scrie M , dar pentru multi nu cred ca e o problema Link spre comentariu
pinky Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Tocmai de aceea se foloseste frecvent "uF" deoarece intelegi ca e vorba de microFarazi, spre deosebire de mF sau MF care nu stii daca inseamna micro sau mili. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Eu credeam ca "u" se scrie pentru ca nu se poate de reprezentat simbolul "micro" . @Tita Si eu sint clasa a 10-a , anul I la colegiu Link spre comentariu
pinky Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Ai crezut corect. :daPe cate tastaturi ai vazut semnul: μ ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 E rusinos sa intrebi asa ceva pe public mai ales ca informatia abunda in ziua de azi - cred ca erai muritor de foame pa vremea aialalta . Link spre comentariu
Tita Postat Iunie 2, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2013 Depinde din ce perspectiva privesti!Important este ca am inteles...tot www am folosit!Pe google imi dadea informatii complexe( nu intelegeam )!Transformarile nu sunt punctul meu forte ( din clasa a 5 nu mi-a placut )si nici acuma nu imi placa ..dar nu am ce face Rusinea nu ajuta la nimic! P.S Nu se stie daca eram muritor de foame!(personalitatea este modelata de catre societate) te adaptezi la situatie! :daCu asta am incheiat discutia! Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 E rusinos sa intrebi asa ceva pe public mai ales ca informatia abunda in ziua de azi - cred ca erai muritor de foame pa vremea aialalta .Ca un incepator este dreptul lui sa intrebe aceasta , s-a adresat Pentru Incepatori in ale electronicii , cineva trebuie sa-l invete sau sa-i explice ce si care-i treaba cu unitatile aceastea de masura. Doar nu ne nastem cu toate acestea stiute deja de undeva... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 ="maesTTro"Ca un incepator este dreptul lui sa intrebe aceasta , s-a adresat Pentru Incepatori in ale electronicii , cineva trebuie sa-l invete sau sa-i explice ce si care-i treaba cu unitatile aceastea de masura. Doar nu ne nastem cu toate acestea stiute deja de undeva...Desigur ,nu ne nastem cu ele dar se fac in elementara ,si dupa se tot pritocesc ... mm ,um,km ,kg ,ml tot felul sau nu a fost la scoala deloc? Eu zic sa lase electronica ca peste vreo 6,7 ani o sa zica ca nu stie deoareca a uitat bazele ...Prin ani '80 in primul an la faculta te freca cu bazele electrotehnicii si de scapai un manual d'ala cand se termina sesiunea pe vre-o floare cand il luai aveai o noua piesa pt ierbarul lu' ala mic.Poate ca ai incheiat discutia ,suntem in democratie si fiecare face ce vrea ,dar eu nu. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Nu pot sa spun ca ziceti gresit, unitatile de masura au un rol destul de important , nu vreau sa ma laud dar n-am deloc probleme cu ele... Se va deprinde cumva cu ele, nu e nevoie de multa teorie ci doar sa le inteleaga Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Cand vrei sa transformi o unitatea mai mica intr-una mai mare, imparti. Cand vrei sa transformi o unitatea mai mica intr-una mai mare, inmultesti. Cu cat? Trebuie sa retii doar succesiunea de mai jos si faptul ca sunt din mie in mie.Multipli: Kilo, Mega, Giga, Tera ( si mai sunt...)Submultipli: Mili, Micro, Nano, Pico, Femto, Atto ( si mai sunt...) Link spre comentariu
Tita Postat Iunie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2013 ="maesTTro"Ca un incepator este dreptul lui sa intrebe aceasta , s-a adresat Pentru Incepatori in ale electronicii , cineva trebuie sa-l invete sau sa-i explice ce si care-i treaba cu unitatile aceastea de masura. Doar nu ne nastem cu toate acestea stiute deja de undeva...Desigur ,nu ne nastem cu ele dar se fac in elementara ,si dupa se tot pritocesc ... mm ,um,km ,kg ,ml tot felul sau nu a fost la scoala deloc? Eu zic sa lase electronica ca peste vreo 6,7 ani o sa zica ca nu stie deoareca a uitat bazele ...Prin ani '80 in primul an la faculta te freca cu bazele electrotehnicii si de scapai un manual d'ala cand se termina sesiunea pe vre-o floare cand il luai aveai o noua piesa pt ierbarul lu' ala mic.Poate ca ai incheiat discutia ,suntem in democratie si fiecare face ce vrea ,dar eu nu.Se pare ca subiectul este in OFF Topic rau de tot ! ...dar nu ma pot aptine ca dupe domnul tyc ma crede un p***st !De unde stiti dumneavoastra ca nu voi practica electronica si in viitor?(a ca nu am stiut transform ...fiecare are niste pitici pe creier..daca nu mi-au placut cum sa le retin?Nu mi-am mai cumpart mancare de la scoala de vreo 5 luni!( tot punteam deoparte..lasa cumpar un letcon...fludor...un TDA2030...pompa de lipit..etc... imi chioraia matele la ore,dar rezistam...de ce ? deoarece imi place electronica nu am cerut niciodata parintilor bani pentru hobby-ul meu(daca imi dadeau ei 2 Lei ii strangeam)Nu cred ca v-am dat cu ceva in cap sau am cerut bani ca practic si eu electronica...sau ca vreau sa ajung ceva in viata in domeniul asta(ca am gresit si am pus o intrebare mai delicata" asta este trecem peste. ...ne apucam de altceva si incercam sa invatam din greseli)!Chiar nu era necesar sa devenititi agresiv" pentru o intrebare amarata!Dar na ....puteti ramane cu ce impresie doriti despre mine, eu tot cu electronica raman!Imi cer scuze pentru off topic dar trebuia sa spun.... Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 O imagine face cat 1000 de cuvinte uneori: PS: DIn punctul meu de vedere nu este o problema ca nu stii ceva si intrebi, ci problema apare atunci cand refuzi sa inveti acel ceva. Este totusi sectiunea incepatorilor deci sa fim mai toleranti cu cei care arata ca ar avea vointa, si @Tita imi pare un exemplu totusi pozitiv cu privire la acest aspect, in sensul ca arata ca vrea, arata disponibilitate. PS2: Veveveul de multe ori mai rau incurca decat sa ajute, gugle este extrem de mare si complex ( sau mai precis spus, gaselnitele lui, din pozitia de incepator este destul de greu sa gasesti informatii veritabile si importante intr-un subiect, deoarece printre multe lucruri foarte educative se afla si multe aberatii, un incepator rareori este capabil sa cearna pleava de grau in acest aspect si nu-i vina lui, de aceea o trimitere exacta de pe forum din partea cuiva care chiar stie ce si cum, este mult mai utila. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Pai vezi mata ... nu trebuie sa te justifici iar scuzele sunt tardive . Pe cine intereseaza ca nu ai mancat? Sa fi mata sanatos!Practic nu mi-ai dat in cap dar pana in a zecea trebuia volens-nolens sa sti chestile astea . Acum ma mira gradul de promovabilitate la bac nu de nepromovabilitate ...si mai avem si studenti.Stiu ni se impune sa devenim ca in vest ,oameni sa stie numai exact ce e necesar in domeniul lor si cam atat dar asta nu inseamna ca daca ne-au bagat pumnul in gura sa devenim ca ei . Toti cuceritori si-au impus punctul de vedere -incepand de la romani cu a lor latina ,penultimi fiind sovieticii de la care am 'imprumutat' multe obiceiuri (cu rusa nu au reusit) printre care si faptul ca capul gol si stomacul plin de alcool faciliteaza bagarea piciorului in mase iar dupa cum zici ultimi au adoptat strategia foamei ,adica "cu capul gol si stomacul tot asa" .PS. Nu sunt judecator -nici amator nici profesionist.Raspunsul la intrebare e mai sus. Link spre comentariu
Tita Postat Iunie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2013 Dupa parerea mea discutia" s-a terminat cu bine!... Eu nu port suparare..ura..pica etc ..pe cineva(dupa o zi imi trece) nu este bine nici pentru sanatate! Poate data viitoare discutam si dezbatem in cu totul alte imprejurari !Salut! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum