Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparartie si testare Ecled DT4800


Vizitator

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ai obtinut ce au obtinut si altii, deci ce ma gandesc ca asta e.

www.altei.cz/doc/129_Sonomag%20En.pdf

 

Poate acum dupa nspe mii de masuratori vei masura valoarea rezistentelor si la cald si la rece ca sa stim exact in ce interval se invarte, nu doar sa estimam.

Rezultatele sunt ok, zic eu tinand cont de cum e facut:www.ecler.de/uploaded/downloads/5075467f28c88.pdf

 

Nu are nevoie nimeni de full power la 10kHz.

Is curios de o chestie. E excursia de tensiune e limitata la putere sau in tensiune? Adica tot la fel limiteaza si in gol, in sarcina de 4 ohmi si 2 ohmi?

 

Legat de DR: E un raspuns corect avand in vedere prezenta filtrului trece jos la fr inalte cu taiere brusca. Teoretic nu altereaza semnalul in aplicatiile de zi cu zi. Nici practic nu conteaza din moment ce exista atatia factori de luat in calcul daca e sa te iei doar dupa cum se aude, incepand de la sursa si terminand cu spatiul auditiei.

Link spre comentariu

In momentul de fata, la cum arata rezistentele, s-au decalibrat...Nu m-a interesat sa masor puterea reala (masuram prin derivatie cu clestele ampermetric), m-a interesat sa vad cum se comporta.Nici boxele nu au impedanta constanta , variaza cu frecventa, in special pa punctele de inflexiune a filtrelor pasive din boxe.Amplificatorul are feedback atit in curent cit si in tensiune, n-am testat sa vad cum limiteaza cu sau fara sarcina.Pentru bass este un amplificatoe excelent, insa pe inalte, din punctul meu de vedere, limiteaza prea mult, de la 63V rms la 100Hz la 20V rms la 20 Khz, in rest este OK, poate subdimensionata nitel racirea, insa semnalul audio nu este unul pur sinusoidal, si pe muzica cred ca este foarte OK.As fi vrut sa aibe ambele canale, sa incerc ambele canale cu 2 ohm full load, atunci era interesant, daca sursa facea fata, sau ce limitari erau...

Link spre comentariu
Vizitator DNA

Pentru bass este un amplificator excelent, insa pe inalte, din punctul meu de vedere, limiteaza prea mult, de la 63V rms la 100Hz la 20V rms la 20 Khz, in rest este OK, poate subdimensionata nitel racirea, insa semnalul audio nu este unul pur sinusoidal, si pe muzica cred ca este foarte OK.As fi vrut sa aibe ambele canale, sa incerc ambele canale cu 2 ohm full load, atunci era interesant, daca sursa facea fata, sau ce limitari erau...

Evident ca un amplificator atat de puternic nu este indicat pentru boxe fullrange, din multiple alte considerente. Seria DT are un sistem de protectie foarte bine pus la punct pe partea de inalta. Cand "vede" semnal sinusoidal constant pe inalta frecventa (cred ca mai sus de 8Khz) reduce nivelul din limiter, pentru a evita oscilatiile HF. In muzica nu au de unde apare astfel de semnale.Din punctul meu de vedere, bazandu-ma pe ceea ce am mai experimentat, este cel mai bun sistem pe care eu l-am vazut implementat intr-o statie. La o statie normala, protectia HF blocheaza statia instant, intrerupand semnalul, fapt care e total neplacut intr-o sonorizare. La DT nu o intrerupe ci doar limiteaza puterea pana aceasta ajunge intr-o zona unde nu va face praf inaltele. Daca oscilatia persista mai mult timp, abia atunci decupleaza si ramane asa atat timp cat oscialatia persista. Daca inceteaza, se cupleaza la loc.Majoritatea oamenilor isi sparg inaltele pentru ca amplifurile reproduc la Pmax oscilatii diverse.Seria DT este facuta sa protejeze cat de mult posibil difuzoarele. Din acest punct de vedere, este chiar un amplif excelent.Pe muzica, daca nu apar blocuri de semnal sinusoidal constant cu o durata mai mare de 0,5 secunde, la putere mare, lasa varfurile sa treaca fara nicio problema.Ca sound, pe inalte suna mult mai bine decat altele. La modul pe bune si pe testate.Am comparat cu amplificatoare clasice (AB sau H) de la EV, in test 1 la 1 si le-a cam dat clasa pe partea de inalte in program muzical. Iar chestia aceasta nu numai eu am remarcat-o. Toti cei care au cumparat DT6800 de la mine mi-au spus ca le place cum suna. Evident, daca cineva nu crede si tine personal sa se convinga stau la dispozitie cu draga inima pentru teste comparative oricui crede ca exagerez. Valabil si pentru "amicii" mei de la Cluj. Setam amplifurile la acelasi nivel si schimbam doar cablul de pe iesire, apoi vedem care suna mai bine.Partea cu incalzirea nu reprezinta nicio problema atat timp cat am pus amplifuri care merg pe 2 x 2 ohmi in mod constant, aproape de clip si niciodata nu au dat afara dpdv termic.
Link spre comentariu

Foarte corect ce spui in ceea ce priveste limitarea pe inalte, din pacate nu am avut cu ce sa dau tren de impulsuri (burst) care sa semene cu program muzical, sa pot vedea.

 

De incalzit s-a incalzit mai tare deoarece, a lucrat fara capac, racirea facindu-se spate-fata; ventilatoarele au tras foarte mult aer fals, in acest caz racirea fiind ineficienta.

 

Am ramas placut surprins sa vad ca la 100Hz pe 2 ohm, nu a limitat DELOC nici dupa citeva secunde bune de pMax, (sincer nu ma asteptam la asta) ceea ce este DEMN de lauda pentru un amplificator in comutatie cu SMPS, aviz Powersoft, si derivatele, chiar si Crown seria noua, pe care le-as numi, in gluma, AMPLIMITATOARE.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări