Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema PICKIT2 - all protect/scurtcircuit/

pspsuceava

Postări Recomandate

Am o problema cu Pickit2-ul(clona), am incercat tot, incarcare de firmware, reset, schimbare a 3 picuri, asa ca am sa va intreb pe voi.Un " destept " mi-a facut scurtcircuit pe montajul pe care il aveam ( momentan era la inceput, doar afisa ceva pe un display, nimic complicat ).E, de cand mi-a facut scurtcircuitul, de fiecare data cand incerc sa scriu ceva ( citit, erase si blank check dupa erase merg ), imi spune verification of configuration bits failed. Si cand scriu si cand verific, acelasi lucru imi spune, aveti vreo idee ce poate fi?In Pickit2 sub configuration bit imi scrie All Protect ( daca il citesc, dau disable la data protect din program si dupa incarc un hex imi apare iara si dupa scrie chestia cu verification dupa ce dau program... ). Ma enerveaza, ma chinui de 2 zile X(. Sper sa mai se poate face ceva sa nu trebuiasca sa cumpar iara...Problema sigur nu e de la circuit sau de la picuri ( 16f628a si am incercat si cu 12fnu mai stiu, 16f84a).Multumesc si o zi buna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

1

• pspsuceava

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Problema poate fi de la multe altele, nu neaparat de la scurtcircuitul facut. Daca citesti (inclus forumul Microchip), in functie de PIC-uri, poate fi de la setarea Code Protection (nu cred ca este cauza ta), un fisier *.dev corupt, utilizarea TMR1, care este primul Vpp sau Vdd. Sau de faptul ca pinul MCLR este utilizat ca intrare si nu pus la Vdd (vezi chipuri ca 16F630, 12F675, etc). Stiu, pare stupid.Si eu primesc eroarea asta (pe un Pickit2 original) uneori. Deconectez, conectez, scriu si merge ca prin farmec :101 .De cele mai multe ori, programul va functiona indiferent de eroarea asta.As incerca un program foarte simplu, LED blinking cu temporizare software. Daca nu mai ai eroarea, atunci stii ca PICKIT-ul tau este inca functional. Poate incerci si alt chip, cele indicate de tine sunt cam arhaice (isi fac treaba bine, stiu).Folosesti un compilator Microchip?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări