IsBlacks Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 aveti cumva vreo schema pentru un incarcator universal de baterii pentru baterii de telefoane, tablete,jucarii Rc, pda-uri s.a.m.d o seara buna! Link spre comentariu
radu ionel Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Banuiesc/cred/sigur >ca va referiti la acumulatoare tip baterie ni-mg,li-io,NU baterii normale inclusiv AA-ne resarjabile - la care reincarcarea este contra indicata(pericol de explozie) ...Si ptru. ce tensiuni,va intereseaza(traful de retea ;secundarul>special bobinat ptru,tensinnile aferente acumulatoarelor>>1v2,1v5,3v,4v5,9v,12v functie si de cuntul de incarcare...sau alta metode de incarcare mai moderna... Link spre comentariu
IsBlacks Postat Iunie 2, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2013 nu voi incerca niciodata sa incarc niste baterii AA, ma refer la acumulatori li-ion, etc mai exact la accumulatori de telefoane, pda-uri, device-uri mici cu accumulatori pana in maxim 12v Link spre comentariu
IsBlacks Postat Iunie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2013 chiar nu are nimeni o schema si eventual pcb-ul pt transfer? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Nici nu cred ca vei primi raspunsul cautat, sau oricum nu unul foarte exact, nu prea este posibil penca oferi prea putine detalii, o schema exacta poate fi conceputa doar dupa ce se cunosc exact parametrii de lucru, de la ce va fi alimentata si ce va trebui sa alimenteze, ce tensiune si ce curent va trebui sa aiba la iesire, ce limitare, ce protectii etc... doar sa spui ca vrei un alimentator universal este ceva cel mult abstract. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Iunie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2013 in general as dorii un incarcator pentru li-po, li-ion, ni-mh cu protectie la scurtcircuit si oprire automana la terminarea incarcarii, sa fie capabil sa incarce un accumulator de maxim 1600mAh la 9v sau mai putin si eventual cu un ecran care sa arate stadiul de incarcare sau detalii despre baterie (de exemplu tipul ei....) Link spre comentariu
soringt Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Este destul de complicat de facut un astfel de incarcator universal. O solutie mai practica este achizitionarea unui produs finit. Cauta pe net dupa IMAX B6 sau IMAX B6AC (sau ceva similar), incarca toate tipurile de acumulatoare enumerate de tine.Poate nu acesta este raspunsul asteptat, este doar o sugestie. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Iunie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2013 multumesc de raspuns, am gasit un imax b6 50w la 200ron, cred ca o sa il cumpar (cand o sa am bani ) eu ma asteptam sa fie ceva mai ieftin, dar daca acesta este pretul... nu am ce face Link spre comentariu
soringt Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 cauta varianta cu AC, are si sursa incorporata. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Vezi pe E-Bay ca este cu 30$, daca aranjezi cu vanzatorul sa ti-l trimita ca si ,,gift" te-ai scos. Link spre comentariu
Vizitator scoop Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Sau nu ! .... am luat eu de pe dx.com si mi-a venit stricat. adica merge doar programul de acumulatori cu Pb. Celelalte (li-ion, si ni-mh) care ma interesau cel mai mult nu merg. Cand vreau sa selectez si ii dau start, se reseteaza, sursa imi arata ca suge in momentul ala peste 5A, ea nu are de unde sa-i dea si se reseteaza. Acum ma uit la el ce frumos e si ...suspin.Apropos, se baga cineva sa repare asa ceva ? eu am verificat mosfet-ul si integratul L7800 si sunt ok.... Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 http://electroconbuild.ro/alimentatoare ... atori.html Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Sunt mai multe feluri de a incarca un acumulator. Cel mai comod este un incarcator automat, dedicat unui anumit acumulator, care detecteaza momentul incarcarii complete, opreste incarcarea si semnalizeaza evenimentul. Aici sunt doua cazuri. La acumulatorii cu litiu se atinge un prag de tensiune la care se considera acumulatorul incarcat. La cei cu nichel variatia de tensiune e mica si greu de detctat si se foloseste mai mult detectarea cresterii temperaturii la sfarsitul incarcarii. Daca incarcatorul e folosit pentru mai multe tipuri de acumulatori trebuie setat pentru tensiunea, capacitatea acumulatorului si durata incarcarii. Este foarte greu de facut asa ceva pentru toti acumulatorii de pe piata. Mai simplu este modul asistat: se leaga acumulatorul la o sursa de curent constant si de tensiune mare, se regleaza manual curentul de incarcare la valoarea necesara si se urmareste tensiunea la borne sau temperatura pana cand se considera incarcarea terminata. Este incomod, dar este usor de facut o sursa de curent constant. Se poate folosi la orice acumulator prezent sau viitor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum