Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

potentiometru digital

pingu95

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pingu95

3

• andreivlad1999

2

• yo9hnf

1

• leo 17

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

am cautat destul de mult , pana am ajuns la ideea de a intreba pe cineva pe forum , am gasit o schema foarte usoara cu DS1669 dar mi se pare scump IC-ul pt cat stie el sa faca si e mono

Link spre comentariu

Sunt cam scumpe integratele care regleaza digital volumul. La pretul lor se mai adauga cablajul, sursa de alimentare etc. Cauta pe net scheme cu CS3310 sau PGA2311. Este de preferat o schema cu PGA2311. Zgomot mai mic, sunet mai placut. Gasesti si kit-uri pe ebay la vreo 38 de usd cu transport inclus si termen de livrare de vreo 3 saptamani. La banii astia se mai adauga 24% TVA.

Link spre comentariu

Daca nu ai pretentii deosebite atunci fa schema din datasheet-ul producatorului. Va functiona, tu vei fi multumit ca ai volum pe butoane si dupa vreo trei-patru zile de satisfactie vei uita ca poti regla volumul din butoane. Vei deveni nemultumit de sunet si vei cauta un potentiometru digital care sa-ti ofere calitatea pe care o doresti.Spor la mesterit. :101

Link spre comentariu

Intra pe site-ul Farnell sau TME si cauta acolo sa vezi ce potentiometre digitale au (poate vrei capsula DIP, 1, 2, 4 ...100 canale etc). Dupa ce gasesti cateva care iti convin (si la pret), cauta datasheetul si vezi schema de aplicatie....si poate si un cablaj gata facut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări