Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IRDA - USB

wolf

Postări Recomandate

Dupa cum spune si titlul vreau sa fac un rx/tx de infrarosii pe usb ( ca cele de se gasesc pe la magazinele de accesorii gsm , pt a conecta telefoanele la calc. ) ma poate ajuta cineva cu vreo schema sau un link , nu are importanta ce fel de intregrat este folost pt conversie , de preferabil sa aiba tranferul bun. :prayer: Fazele de genul " mai bine cumpara-ti unul din magazin ca nu costa mult!!! " sunt excluse din start

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pisoiu

4

• Blind

3

• bogdan_

2

• wolf

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sfat: renunta! Cat dai pe un integrat pentru IrDa, pe controler, pe softul pentru controler (daca il gasesti free..spaga ta), pe circuitul pentru conversie usb-rs232 si pe restul de piese, sa nu mai specific faptul ca nu ai carcasa...mai bine dai 30-40 lei si iti iei unul pe usb, gata facut, cu garantie si carcasa:))

Si pe mine m-a tentat chetia asta, si chiar mi-am facut unul, insa nu era pentru usb, ci se monta la pinii de pe placa de baza (nu toate placile de baza au astfel de pini...ai fi uimit sa vezi cat de putine au). Am facut chestia asta acum vre-o 2 ani..si am dat pe circuitul pt transmisi/receptie IrDa aprox 25lei..nush cat o mai costa acum. TSUB400 parca se chema..nu-mi mai aduc aminte bine. Oricum, parerea mea e ca nu merita.

Daca totusi gasesti asa ceva, posteaza schema, pt impatimiti:) :smt001

Link spre comentariu

Am cautat direct in catalogul comet...nu era. Nush ce pret va avea circuitul respectiv fiind adus la comanda...In orice caz transportul va fi in jur de 20lei pe putin...deja nu prea mai e rentabil

Link spre comentariu

Avantaje si dezavantaje. Farnell e un distribuitor extrem de scump, insa poti sa aduci de la ei, in cantitati mici, produse care altfel nu le poti achizitiona decat daca comanzi cu carul de la producator. Eu cumpar destul de mult de acolo, comet aduce saptamanal transporturi de la ei, si nu te taxeaza numai pe tine pentru transport. Piesa care o comanzi tu nu vine singura in colet. Mai corect ar fi sa faci un calcul procentual, cam 20% din valoare componentei reprezinta comisioane, taxe vamale, transport, etc., si evident, nu uita dupa aceea de TVA./pisoiu

Link spre comentariu

Pana acum nu ati reusit sa imi dati nici un indiciu concludent care sa ma ajute in aceasta problema ....oricum multumesc ....stii ar fi mai simplu sa imi cumpar unul ( asa cum spuneti ) dar vedeti voi ....cand ajungi la un anumit nivel de cunostinte si "zeci de mii" ore de proctica ...incepi sa te intrebi daca poti ajunge si mai departe poti face si alceva... orice care se poate face de catre mana ta pare mai interesant ...asa ca nu este altceva decat un simplu moft ( care zic eu merita banii :partyman: ) daca nu ati observat pana acum este intalnit cam la toti electronistii ( sau cel putin asa am observat eu ) ca atunci cand isi propun sa realizeze ceva altceva nu conteaza :supz: ( costuri, procurarea pieselor etc ) Despre irda de pe placa de baza ...am deja facut un adaptor care se comporta bine . :weedman:

Link spre comentariu

Indiciile concludente sunt in datasheet-urile componentelor care ti le-am indicat. Cauta-le, pentru ca acolo gasesti scheme de aplicatii tipice. Ca sa construiesti o schema de acolo trebuie sa le alimentezi si sa conectezi semnalele seriale de la unul la celalalt, nu e asa complicat./pisoiu

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator senoctar

Cei de la Comet mai aduc piese ?Am gasit la ei MCP2140, care e la fel cu MCP2150 doar ca are BAUD fix.Apare doar in stoc la Sofia. Le-am trimis mail si nu au raspuns, probabil au valoarea prea mica.

Link spre comentariu
Vizitator senoctar

Mail am trimis de o saptamana.Eu caut asa ceva de mult timp. Ma refer la orice care poate face conversie UART in IrDA, sau macar SIR cum sunt MCP2120/MCP2122. Singurul lucru ce l-am gasit a fost un TOIM4232, numai ca e SO16L si am nevoie de DIP.Am auzit ca ar mai fi placi deja facute cu tot cu cuart, integrat si tranceiver, dar nici asta nu vad undeva.As putea sa imi iau TFDU4100 si TOIM4232 insa pinii sunt prea apropiati la ambele si nu pot sa imi fac eu placa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări