Vizitator Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Buna ziua, As avea si eu nevoie de putin ajutor, am construit scala digitala descrisa pe hamradioindia http://www.hamradio.in/circuits/freq_counter_lcd.php , pare sa functioneze bine, insa neavand un LCD 1X16 am folosit 2X16 caractere si evident imi afiseaza jumatate din frecventa pe randul de sus si jumatate pe cel de jos. Am incercat modificarile sugerate pe acel forum in codul sursa, am reusit compilarea, dar... tot pe 2 randuri afiseaza. V-as ruga daca aveti cumva un cod sursa pentru LCD 2X16 caractere (mult mai ieftin si mai usor de gasit), indiferent daca este pentru PIC16F84 sau PIC16F628, sa imi dati un MP sau sa il urcati pe undeva pt download. Eu o sa mai incerc azi inca o data sa modific codul sursa, dar neavand gram de experienta in domeniu, vom vedea ce va iesi O zi buna! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Incearca fisierul hex din arhiva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 in primul ran multumesc mult pentru ajutor. Am scris hex-ul intr-un 16F628 si cel putin ca si frecventmetru simplu functioneaza. La o prima vedere insa mi se pare ca partea de selectare a frecventei intermediare nu este functionala, dar nu am avut timp sa testez in detaliu. Ma mai joc dupa-masa cu el... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Si eu am sesizat asta, in simulare, insa nu am timp suficient sa il iau la puricat. Poate saptamana viitoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Nici o problema si nici o graba. Multumesc oricum inca o data pentru ajutor. Link spre comentariu
adi pastor Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Nici o problema si nici o graba. Multumesc oricum inca o data pentru ajutor.Am construit si eu acest frecventmetru si am patit acelasi lucru.Am facut si varianta cu 84 si cea 628dar tot asa functioneaza.Acum cateva zile am gasit un afisaj 1x16 dar rezultatul este acelasi adica afiseaja numai ce imi aparea pe randul de sus la lcd 2x16.Parerea mea este ca problema este din soft. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum