Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema PIC12F629

Vizitator adi_best_mail

Postări Recomandate

Vizitator adi_best_mail

Salutare.Am sters, din greseala continutul locatiei 3FFh din memoria program(adica valoarea de calibrare a oscilatorului intern) la un pic 12f629. Se mai poate afla cumva care era acea valoare de calibrare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ideea este să măsori cumva frecvenţa de tact pentru diferite valori ale constantei de etalonare (poţi folosi metoda înjumătăţirii intervalului ca să nu iei toate valorile posibile la rând.Precizia etalonării depinde de cea a frecvenţmetrului cu care lucrezi (aşa că vezi ce "ştie" multimetrul ăla.Faci un progrămel care să-ţi genereze în buclă o frecvenţă mai mică, al cărei factor de divizare să-l poţi determina clar şi măsori cu frecvenţmetrul. Reprogramezi valoarea de etalonare până iese bine.

Link spre comentariu

Eu as incepe prin a programa valoarea care da frecventa nominala, apoi as ajusta cate putin in functie de eroare.Ca metoda de masura eu folosesc de obicei clkout, dar aia scoate 1MHz. cel mai precis ar fi daca ai reusi sa masori megahertul ala. daca nu, fa o divizare cu un timer care sa te aduca la 200KHz si genereaza intreruperi. In intrerupere clampani un bit a carui frecventa (pana in 200KHz) o masori cu multimetrul si ajustezi pana cand esti cel mai aproape de valoarea calculata (200KHz in cazul tau).Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări