Vizitator adi_best_mail Postat August 11, 2006 Partajează Postat August 11, 2006 Salutare.Am sters, din greseala continutul locatiei 3FFh din memoria program(adica valoarea de calibrare a oscilatorului intern) la un pic 12f629. Se mai poate afla cumva care era acea valoare de calibrare? Link spre comentariu
cirip Postat August 12, 2006 Partajează Postat August 12, 2006 Da. Ai un frecventmetru?Cirip Link spre comentariu
Vizitator adi_best_mail Postat August 12, 2006 Partajează Postat August 12, 2006 Da, de pe multimetru, dar e de max 200KHz. Link spre comentariu
Abram Burel Postat August 12, 2006 Partajează Postat August 12, 2006 Ideea este să măsori cumva frecvenţa de tact pentru diferite valori ale constantei de etalonare (poţi folosi metoda înjumătăţirii intervalului ca să nu iei toate valorile posibile la rând.Precizia etalonării depinde de cea a frecvenţmetrului cu care lucrezi (aşa că vezi ce "ştie" multimetrul ăla.Faci un progrămel care să-ţi genereze în buclă o frecvenţă mai mică, al cărei factor de divizare să-l poţi determina clar şi măsori cu frecvenţmetrul. Reprogramezi valoarea de etalonare până iese bine. Link spre comentariu
cirip Postat August 12, 2006 Partajează Postat August 12, 2006 Eu as incepe prin a programa valoarea care da frecventa nominala, apoi as ajusta cate putin in functie de eroare.Ca metoda de masura eu folosesc de obicei clkout, dar aia scoate 1MHz. cel mai precis ar fi daca ai reusi sa masori megahertul ala. daca nu, fa o divizare cu un timer care sa te aduca la 200KHz si genereaza intreruperi. In intrerupere clampani un bit a carui frecventa (pana in 200KHz) o masori cu multimetrul si ajustezi pana cand esti cel mai aproape de valoarea calculata (200KHz in cazul tau).Cirip Link spre comentariu
Vizitator adi_best_mail Postat August 12, 2006 Partajează Postat August 12, 2006 mersi pentru sfaturi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum