Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

As dori trei faze in apartament

Loky

Postări Recomandate

Pentru dumneata 0.36140 + 0,0231 + 0,051123 + 0,004522 fac 0,546? Mai refaceti odata calculul.Si tariful cu rezervare care se foloseste uzual este CTP, este cel mai rentabil, caci are pretul kwh cel mai mic (0.2777 ron fara taxe si accize). Pretul final pentru acest kwh este de ~0.42 ron.

Exact atat fac, cu observatia ca sunt tarife fara TVA, am si zis ca alti colegi se uita doar la valoarea fara TVA. Insumate si aplicand TVA (se inmulteste rezultatul cu 1,24) rezulta 0,5457798.Referitor la tariful CTP, acesta pe transe de putere care nu trebuie depasite. Colegul nostru dorind sa se incalzeasca electric nu cred ca va opta pentru transa de pana la 3kW ca sa aiba cel mai mic pret al rezervarii (Enel:0,1738lei/zi fara TVA). Pentru putere peste 6kW rezervarea ajunge la 0,5622 lei fara TVA. La Enel tariful pentru CTP fara celelalte costuri este 0,2944lei/ kWh. Cu toate costurile este aprox. 0,463lei/kWh. In schimb rezervarea pentru putere>6kW este de aprox. 20lei/luna fata de aprox. 6lei/luna la CR monom cu rezervare. Pentru datele luate in calcul pana acum, CTP devine rentabil pentru un consum mai mare de 168kW/luna.Eu am tarif CR cu rezervare si consum mediu de 250-300kW/luna (incalzirea cu centrala pe gaz). Poate am sa trec si eu la CTP.Tarifele le-am luat de aici: http://www.enel.ro/ro/clienti/energiaca ... asnici.pdf
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Loky

8

• cheluakame

7

• nelu F

3

• gica70

3

Top autori în acest subiect

Domnule, la un consum de 700 kwh/luna (cam atat se plateste pentru un apartament incalzit electric cu izolatie acceptabila) , cu tariful de care vb dvs ar insemna un pret de 382 ron plus 6 ron rezervarea, total 388 ron/luna.La cel CTP >6 kw pretul lunar ar fi de 21 ron abonament si inca 324 ron consumul de kwh, total 345 ron/lunaDeci mai ieftin cu ~40 ron/luna.Eu si toti cunoscutii care se incalzesc electric acest tip de tarif folosim. Avantajul este ca eu iau kwh putin mai ieftin de la CEZ fata de ENEL.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

si totusi in cazul bransamentului trifazat kw-are alt pret de cit in cazul bransamentului  monofazat(daca stie cineva sa ne ajute)se spune ca1 kw(putere calorica)-obtinut ptin arderea gazului metan este mai ieftin cu 1/3de cit in cazul folosiri curentului electric ,eu va las sa alegeti

Link spre comentariu

Incalzirea electrica reprezinta o solutie (acceptabila) in situatia in care NU aveti alternativa....

Parerea mea: e la mintea ....gainii ca utilizarea "directa" a caldurii obtinute prin arderea unui

combustibil e de vreo 3 ori (300%) mai eficienta decat transformarea acelei calduri in energie

mecanica, apoi in energie electrica, apoi transformare(ridicare tensiune)/transport cine stie

cate sute de km/iar transformare (acum coborare tensiune) (in 2 trepte) si in final utilizare.

Aceste preturi mai sunt distorsionate de niste subventii (mai ales la termoficare, alta solutie

tehnica cu pierderi mari), sau de niste accize, taxe de rezervare, certificate verzi si taxe pentru

martieni... A, si sa nu uitam adaosuri grase pentru "baietii destepti" (aka "investitori", sau 

"bisnit' mani de succes", dar astea sunt si in pretul gazului).

Promotorii electricitatii sustin ca e "curata" (cam la fel de curata pentru utilizator e si arderea

gazelor naturale).

Sanatate!

Editat de blazeu
Link spre comentariu

În concluzie, izolați casa bine si apoi faceți calcule. Cu cât o pierzi mai greu, cu atât ai nevoie mai putina de altă căldură. Așa e cum s-au spus,pe gaz e mai ieftin decât electric. Apropo de trifazic la apartament, se da!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări