Vizitator Yulyo Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 Salutare tuturor,Am nevoie de putin ajutor...As vrea sa schimb potentiometrii de bass/treble/balance/volume, la amplificatorul Onkyo A-8430Le-am facut poze fiecaruia. Imi poate spune cineva modelele pe baza pozelor si a schemei (atasate)?De asemenea daca stiti cumva vreun magazin de unde pot cumpara produse de calitate? (si care sa trimita in provincie)Multumesc anticipat.Iulian Onkyo-A8430 amp.zip Link spre comentariu
zal Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 La joase şi la înalte ai 2x100k logaritmic-antilogaritmic faţă de priza mediană, la balans ai 250k logaritmic-antilogaritmic faţă de priza mediană şi la volum ai 100k liniar cu priză (posibil la 25%). Slabe şanse să-i găseşti, nici ca format, nici ca caracteristici, Onkyo a avut cîteva serii de amplifuri cu puţometri speciali, imposibil de găsit.La cei de ton şi balans merg şi liniari, tot cu priză, doar vor fi reglajele mai ciudate în poziţiile intermediare. Link spre comentariu
gauss Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Volumul este logaritmic . Link spre comentariu
zal Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Nu, B arată că ăsta e liniar, aşa am şi în Denon, firma geamănă cu Onkyo. Asta ptr că e în paralel cu cel de balans, dacă era singur între etaje, atunci era logaritmic. Link spre comentariu
Vizitator Yulyo Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Intre timp am intampinat alta problema. Am curatit astazi toti potentiometrii cu spray, in incercarea de a le prelungi oarecum viata, iar dupa asamblare nu mai functioneaza potentiometrul de balans. Aveti idee de unde sa incep? Link spre comentariu
zal Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Verifică dacă cursorul atinge pista rezistivă, desigur cu un ohmmetru. Poate s-a adunat atîta jeg pe cursor că nu mai ''vede'' pista, corpurile acelor nefericiţi puţometri fiind deschise intră praful şi alte gunoaie, şi greu ies. Link spre comentariu
Vizitator Yulyo Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Am verificat in dimineata asta. Din pacate nu misca nimic... :cry: Voi incerca sa-l desfac acum sa vad despre ce e vorba.Deci pana la urma cel de balans este "250k logaritmic-antilogaritmic faţă de priza mediană", da?Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum