Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de tensiune in comutatie ! ORCAD

Vizitator cristian vasile

Postări Recomandate

Salutare , trebuie sa fac schema unei surse de tensiune in comutatie pt LCD in orcad, am placa este un ACER BV193, am realizat in orcad schema dupa datasheetul producatorului dar nu gasesc niste componente si ma chinui de cateva zile bune sa fac rost de ele. As mai avea nevoie de:IC 802 = LD7522PSQ804 = AP2761iIC801 = LTV817MIC 803 = TLV 431ALPAAceste componente sunt pentru partea sursei.Tot pe aceiasi placa mai este si partea cu invertorul, la invertor nu gasesc urmatoare:IC 501 = INL 837U502 = AP9971GDMa poate ajuta cineva cu un sfat sau daca are cineva deja o alta sursa facuta in orcad pt alt model de placa si daca doreste sa imi dea si mie .Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan546

2

• Dr.L

1

daca nu trebuie simulata poti pune componente cu capsula asemanatoare si le redenumesti .De exemplu pentru referinta de tensiune un bc547 la care ii redenumesti pinii si la optoculor poti pune dip4 (ps2501-1 in orcad schematic) si dip8 pentru tranzistoarele incapsulate sau varianta smd daca este nevoie

Link spre comentariu

daca nu trebuie simulata poti pune componente cu capsula asemanatoare si le redenumesti .De exemplu pentru referinta de tensiune un bc547 la care ii redenumesti pinii si la optoculor poti pune dip4 (ps2501-1 in orcad schematic) si dip8 pentru tranzistoarele incapsulate sau varianta smd daca este nevoie

trebuie simulata :( din pacate
Link spre comentariu

Ai mai putea inlocui unele componente cu echivalentele lor ,daca printr-o munca migaloasa ai gasi componentele active sunt curios cum faci cu transormatorul chopper la care banuiesc ca nici nu se pune problema gasirii lui dupa cod in vreo librarie de simulator

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Din pacate nu cred ca orcadul face faca simularii unei surse in comutatie. Iar integratele astea...trebuie facute manual, pe baza datasheeturilor! Ceea ce dureaza f mult timp.Iar materialele magnetice (trafuri, bobine) trebuie masurate, sau macar sa stii din ce materiale sunt feritele, cate spire au si apoi mai faci ceva masuratori, cum ar fi capacitati si inductante parazite).Renunta la idee, ca nu prea merita!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări