ARICIU2009 Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 salut.caut o schema pentru acest tip de aparat sau echivalenta. aparatul este destul de stufos ...are o placuta care contine un microprocesor MLT 22 542 220QF VP DEla ST la care nu am gasit nici o documentatie :cry: ,un oscilator UC3524,doua comparatoare lm358,un triger Schmitt HEF40106 si un integrat la care nu am gasit nimic scris. Pe placa de baza am un traf de curent pe primar iar pe secundar mai am un senzor curent Telcon HTP100S\2K plus o rez de 1ohm care da feedbackul de tensiune. Alimentatorul este un oscilator cu uc 3845 ,iar in secundar are doua lm7815 care dau +15v -15V. comanda prefinalilor care sunt doua BD uri npn si pnp imperecheate E si B comuna se face prin TLP250. aici pe comanda are si o protectie de supravoltare cu un tz bc. protectiile actioneaza prin optocuplorul CNY 17-3 trei la numar. Ca defect am tensiune de iesire de 60de v dar cind dau sa sudez arcul este f mic nereglabil din potentiometru. Pe placa de comanda sunt niste leduri rosii 8 la numar din care 3 sunt aprinse si unul pilpiie...cred ca sunt niste semnale de Ok sau avarie pe care nu am cum sa le descifrez fara manual. Eu banuiesc ca intra in protectie dar de ce? igbturile sunt bune IRGP50B60PD...diode pe iesire ok... Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat e binevenit aici. Link spre comentariu
Vizitator rindopale Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 fa matale niste pozne cu fatada aia cu LED-uri si reglaje si ceva cu matzaria si ii dam de capcomportamentul sugereaza o limitate falsa de electrod lipitcontroleaza totusi integritatea puntii rederesoare, C-urile de dupa, tensiunea pe elevezi foaia de catalog si aplicatie. control la pin 4-5 (senzor curent) de la trafo trebuie sa fie senzor de curent, redresor, divizor rezistiv, pin 4-5 (se poate sa fie R catre masa intrerupt)daca e buba reactia de curent, cind vrei sa sudui tensiunea pe iesire e foarte mica nu 24-28Vsuccesuri, stimabile Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Mai 29, 2013 Autor Partajează Postat Mai 29, 2013 traful de curent este senzorul de curent propiu zis din primar..,,am incercat sa masor tensiunea din pinii 4,5 de prima data cind l-am deschis si am 0,011v in 4 si 0 v in 5.voi aprofunda traseul pentru pinii acestia cu toate ca e f greu ...montajul fiind in smd ..La limitarea aceasta m-am gindit si eu dar unde e...ma gindesc si senzorul de curent TELCON HTP100S/2K SA NU trimita o informatie falsa pentru limitare...in definitiv l-am desfacut si are o bobina toroidala ,un integrat NE5534 si citeva tz in smd.... puntea este buna iar pe c urile de dupa am masurat 300V am sa trimit pozele si va tin la curent cu stadiul unde am ajuns... Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Mai 30, 2013 Autor Partajează Postat Mai 30, 2013 atasez pozele Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Mai 30, 2013 Autor Partajează Postat Mai 30, 2013 [imghttp][/img] Link spre comentariu
Vizitator rindopale Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 SalutTareDaca tensiunea pe 4 e f.micaVerifica C 470uF/400V de dupa redresor retea (pot sa fie C numai cu multimetrul)Incearca sa masori tensiunea la iesire atunci cind amorseziDaca scade sub 24-28V inlocuieste C aiaAr fi bine daca ai putea sa-i testezi ESR sau MOhm la 500VNe mai citim...SuccesuriSal Tare Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Iunie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2013 am masurat tensiunea pe iesire atunci cind sudez si tensiunea este 24... 21...16v ..am schimbat toti conzii cu unii noi dar la fel se manifesta... de o idee arcul este mai puternic doar atit. am masurat tensiunea in pinul 4 in timp ce sudam dar e f mica 0,035.0,045v in loc de +-0,3V.am masurat la fel tensiunea redresata dupa senzorul de curent dar este f mica 0,085V...mai e o varianta ca din cauza igbturilor care nu lucreaza cum trebuie sa intre in limitare.ca sa pot masura igbturile le-am lasat fara radiator....daca le las mai mult de 1min se incing...eu zic ca nu e normal sa se incinga fara sarcina.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum