Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionari lanterne vechi

Vizitator andreimihai3

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

1

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

Vizitator andreimihai3

Cum e ea acum e buna de vanzare pe mercador sau okazii. Am studiat problema partial, nu ma intereseaza o colectie de lanterne nefunctionale. Stii ca exista lanterne din 1905 de vanzare, in carcasa din lemn? Apoi din primul si al doilea razboi? Home use si army style? Asta a fost de uz industrial, costau mult nu piesele ci normele in care se incadrau. Poate fi scapata de la 1m pe ciment, primul test pe care l-am facut. Umblu la acumulator acum.

http://postimg.org/gallery/1pr7fxq8/c64cea6d/ Asa raport intre volum si capacitate n-am mai vazut de mult. Ieri in Baumax am gasit R20 la 3Ah in conditiile in care avem R6 de 2700mAh reali.

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Nici nici, poate ca pret doar. Obtin 48Wh cu 4R20 de 10Ah (cam cat un accu de laptop), dar cu 20LiIon cat imi incap ajung la peste 100Wh. 5-6W disip cu un cooler CPU taiat. Ma intereseaza sa tina minim 10 ore pe high, altfel e prea mare lampa. Un 6V/4Ah sealed incape perfect, dar e frectie la piciorul de lemn. Lampa merita investitii, pana si cadranul e sticla de 4mm, protejat pt socuri in ditamai garnitura. Becul original: 5V/5.5W.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Bateriile de UPS sunt la 12V si de obicei 7Ah sau 7,2Ah .Care e domeniul de utillizare a lanternei? Va fi oare luminina de la capatul celui mai lung tunel de pe Pamant ? Pt speologie merita sa pui elementi pe Li dar pt general purpose nu prea ... e prea mare investitia in generator pt asa ceva.

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

http://postimg.org/gallery/1kiksf1e/3c5c36d0/ Dupa cum vezi, una de 12V/4Ah nu incape, iar cea de 6V/4Ah doar cu greu, culcata. Plumbul sare deci.

Beleaua-i la focalizare, oglinda e facuta pentru bec. Se rezolva si asta.

Cu acumulatorii e simplu: lampa e robusta, destul de mare, n-ar avea sens sa tina 2 ore pe high si 4-6 pe low. Indiferent ce acumulatori as pune, din clipa in care s-au descarcat lampa devine gabarit de prisos, asa ca ar trebui sa scoata 600lm macar 15 ore. O iesire pe un conector de curent, protejata, am stfel si o sursa 12V.

http://www.ceag.de/en/products/portable ... -protected A mea e Ceag SEB5 si cred ca merita sa bag ceva bani in ea. S-o compar cu o chinezarie de 50-100lei care scapata sare comutatorul din ea? Cu cadran din plastic de 2-3mm usor zgariat de nou?

LE Sticla e de 6mm.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Fa niste teste de focalizare cu un led de 4,8mm (si ala tot led e si daca-l ti de terminale poti sa-l introduci in oglida mai mult sau mai putin ) .La ce ai nevoie de o lanterna atex?

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Focalizarea merge doar cu bec, altfel obtin un cerc luminos si in interior gaura de covrig.E bine sa reziste la explozii, nu se stie niciodata ce si cum.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Ciudat ,la mine nu a aparut ,adica a aparut dar numai pe distanta mica (sub 0,5 m) .Daca nu convine ,pune un colimator de 20mm in oglinda originala. Cu ce led ai facut teste?Lampa clasica (cu bec) atex ,are geamul din 'sticla' de 6mm (care e de fapt policarbonat) pt a evita ( pe cat posibil) spargerea accidentara a becului si expunerea filamentului incandescent intr-o atmosfera potential exploziva . Ledul nu are filament incandescent .Tot pt protectie e si constructia solida a lanternei - in special reflectorul .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări