Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Putin ajutor?

Vizitator inq

Postări Recomandate

Vizitator inq

Salut, am revenit cu o alta problema, am nevoie de cateva detalii despre schema de mai jos,daca se poate as fi recunoscator. Detalii insemnand principiul de functionare, tehnologia de realizare, detectarea si remedierea defectelor.. ca sa nu scriu 100 de pagini pun o poza si cu asta. Stima

post-73722-139829632774_thumb.jpg

post-73722-139829632792_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• icar

1

• ratza

1

• Marian

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ideea circuitului este destul de simpla, totul se invarte in jurul unul amplificator operational in configuratie comparator, acel 741 care are intrarea neinversoare la o referinta prestabilita, in timp ce intrarea inversoare este cuplata la un divizor variabil constituit din fotodioda LDR1 si R1, atunci cand intensitatea luminii captata de fotodioda este suficienta ( tipic, pe timpul zilei ) iesirea operationalului face low, adica trece spre 0V, asta blocheaza tranzistorul bipolar de tip NPN, Q1 care are in colector ca sarcina bobina unui releu, in aceasta stare bobina nu este alimentata; cand luminozitatea pe fotodioda scade suficient de mult ( noaptea ) operationalul face high, adica trece spre plus, asta face ca tranzistorul Q1 sa se deschida si alimenteaza bobina releului care la randul sau cupleaza un contact sau un set de contacte catre o alta sarcina/consumator.

Link spre comentariu
Vizitator inq

Multumesc frumos Marian. Mai am cateva neintelegeri, mi se cere sa precizez ce tip de circuit electronic este? [amplificator, stabilizator,oscilator,C.B.A]. Si care este diferenta dintre schema bloc si schema de detaliu? STIMA

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări