papanoiu Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Pe ce principiu functioneaza racirea cutiilor de voiaj frigorifice, cele care se alimenteaza de la priza auto ?Ce am vazut e numai un radiator de aluminiu si un ventilator, cum naiba reuseste ventilatorul pe caldura de afara sa raceasca acel radiator ?? Link spre comentariu
Relav Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Citeste pe aici si te lamuresti http://www.google.ro/webhp?source=searc ... 52&bih=763 Cauta despre efect peltier. Link spre comentariu
papanoiu Postat Mai 27, 2013 Autor Partajează Postat Mai 27, 2013 Ms.Sa va spun ce idee mi-a copt mintea; Sotia vrea un aparat de preparat inghetata, cam toate aparatele sub 700 lei sunt niste pocnitori, adica nu au posibilitatea sa raceasca bolul, acesta trebuie tinut in frigider 24 ore si dupa aceea poti sa-ti prepari inghetata. Aparatele cu compresor sar de 1000 lei si dupa mine nu merita investitia pentru uz casnic.Asa ca m-am gandit sa cumpar un aparat de inghetata ieftin (maxim 200 lei) la care sa-i adaptez o instalatie frigorifica de la o cutie de voiaj.Ce ziceti, o functiona ? Link spre comentariu
Relav Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Nu cred ca va face fata. Un element Peltier (ce sunt in lazile frigorifice de voiaj) consuma la 12V cam 3-5 A. Deci o putere consumata de 60 W. Deci va raci ca de 60 W, nu ca de 500-1000W cat ar consuma un congelator. Lada frigorifica de voiaj este destinata doar sa mentina alimentele puse congelate (sau reci) in ea. Link spre comentariu
simimoraru Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 racirea se bazeaza pe un amanunt pe care nu l-ai observat....pe acel radiator se afla un "element Peltier" care face treaba asta... http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... cid=506020 Link spre comentariu
morocanosul Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 De curiozitate,posteaza aici solutia!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Care solutie?Ca inca din primul raspuns s-a scris ce se intampla acolo! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum