Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cutie frigorifica

papanoiu

Postări Recomandate

Pe ce principiu functioneaza racirea cutiilor de voiaj frigorifice, cele care se alimenteaza de la priza auto ?Ce am vazut e numai un radiator de aluminiu si un ventilator, cum naiba reuseste ventilatorul pe caldura de afara sa raceasca acel radiator ??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

2

• papanoiu

2

• simimoraru

1

• morocanosul

1

Top autori în acest subiect

Ms.Sa va spun ce idee mi-a copt mintea; Sotia vrea un aparat de preparat inghetata, cam toate aparatele sub 700 lei sunt niste pocnitori, adica nu au posibilitatea sa raceasca bolul, acesta trebuie tinut in frigider 24 ore si dupa aceea poti sa-ti prepari inghetata. Aparatele cu compresor sar de 1000 lei si dupa mine nu merita investitia pentru uz casnic.Asa ca m-am gandit sa cumpar un aparat de inghetata ieftin (maxim 200 lei) la care sa-i adaptez o instalatie frigorifica de la o cutie de voiaj.Ce ziceti, o functiona ?

Link spre comentariu

Nu cred ca va face fata. Un element Peltier (ce sunt in lazile frigorifice de voiaj) consuma la 12V cam 3-5 A. Deci o putere consumata de 60 W. Deci va raci ca de 60 W, nu ca de 500-1000W cat ar consuma un congelator. Lada frigorifica de voiaj este destinata doar sa mentina alimentele puse congelate (sau reci) in ea.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări