robert1000 Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Pot folosi o sursa in comutatie pentru a alimenta un amplificator audio? Exista niste surse pe net, folosite pentru tv-uri. se poate folosi una de genul pentru alimentarea unui amplificator de 20-30w?Si inca ceva. Din cate stiam, 1000mA inseamna 1A (e gresit?), dar am masurat cu multimetrul un astfel de transformator, si pe ecran apare 2A. Poate sa-mi explice cineva?Care e formula pentru a afla watti unei surse in functie de cati Amperi are? Spre exemplu, cati watts are o sursa de 1A?Stima Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Pai, TV-ul are 2-3 watts in audio. 1A=1000mA. Link spre comentariu
leoncris Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 "dar am masurat cu multimetrul un astfel de transformator, si pe ecran apare 2A. Poate sa-mi explice cineva?" - poti sa ne explici cum ai ... masurat ?Despre ce tensiune vorbim ?P = U x I Link spre comentariu
zal Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Probabil l-a pus în scc cînd l-a măsurat, multă lume procedează aşa, inclusiv cu baterii şi acumulatori. Link spre comentariu
icar Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Spre exemplu, cati watts are o sursa de 1A?E a doua oara cind aud, defapt citesc, prostia asta!! Nu se mai face fizica la scoala???Probabil l-a pus în scc cînd l-a măsurat, multă lume procedează aşa, inclusiv cu baterii şi acumulatori.Da, si se masoara defapt curentul debitat pe rezistenta interna a bateriei in serie cu rezistenta miliampermetrului! Cine stie cite instrumente nu s-au paradit! Link spre comentariu
robert1000 Postat Iunie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2013 e vorba de un adaptor ac/dc care scoate (pe eticheta) 12V si 800mA.Am selectat multimetrul pe DC si am masurat tensiunea. Au aparut vreo 15Vcc.Am masurat apoi curentul, setand corect multimetrul (macar am citit si eu manualul multimetrului), si au aparut pe ecran 2A, in loc de 800mA.Am facut ceva gresit? Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Punand ampermetrul la bornele sursei ai masurat curentul de scurtcircuit ! Curentul inscris pe carcasa este curentul maxim de functionare, curentul de scurt este mai mare dar se poate defecta sursa daca se ajunge la scurtcircuit. Concluzia este ca nu asa se masoara curentul: http://en.wikipedia.org/wiki/Ammeter http://www.allaboutcircuits.com/worksheets/amp_m.html - aici ai prezentat si cazul in care se conecteaza ampermetrul in paralel cu sursa Curentul printr-un circuit este dictat de consumator (mai exact de rezistenta/impedanta acestuia), daca faci scurtcircuit curentul este limitat doar de rezistenta interna a sursei si de cea a firelor+ampermetru. Daca ai fi stiut ca ampermetrul ideal are rezistenta nula (iar la cel real este foarte mica) atunci nu ai mai fi incercat experimentul asta. Sper ca inca functioneaza sursa, macar acum ai invatat care e treaba cu ampermetrul si cum se conecteaza. Link spre comentariu
robert1000 Postat Iunie 13, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2013 Pai, TV-ul are 2-3 watts in audio. 1A=1000mA.Sunt tv-uri care contin amplificatoare audio de 2 x 10w spre exemplu.. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Sau chiar şi 2x40W plus un canal de sub, la tv Match Line Philips din 1992. Link spre comentariu
robert1000 Postat Iulie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2013 deci, ar fi posibil alimentarea unui amp. de 20w spre exemplu, la o sursa gen tv? Multi mi-au spus ca n-o sa aiba viata lunga... Link spre comentariu
robert1000 Postat Decembrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2013 deci, pana la urma, se poate alimenta un amplificator de, sa zicem 25-40w la o sursa in comutatie? Am alimentat un kit tda 2005 mono (20w presupun) la o sursa in comutatie destul de slaba (15V 0.6A) si merge binisor.Daca m-as arunca la o sursa de televizor, cu un kit tda2052 alimentare simpla spre exemplu, e ok? alternativa traf toroidal + redresare si filtrare este mult mai costisitoare. Link spre comentariu
Vizitator alaurentiu Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Cu sursa pe care o ai si ai "masurat" curentul acesteia incearca sa alimentezi amplificatorul tau si aparatul de masura inseriat (borna "-" la amplificator, borna "+" la aparatul de masura si borna "-" de la aparat la "+" amplificator) si vezi cat consuma amplificatorul tau. Daca valoarea se apropie de ceea ce scrie pe sursa ta (800mA) atunci este de preferat sa iei o sursa de cel putin 2000mA sa lucreze linistita si nefortata pentru ca 20W putere muzicala consuma cam 1500mA. Referitor la traf este de preferat, pentru ca tensiunea pe care o absoarbe un amplificator poate sa varieze destul de rapid iar sursele in comutatie sunt mai pretentioase in schimb traful poti sa stai linistit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum