Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

servomotor din mixer de batut oua?

costy35

Postări Recomandate

Acum cativa ani am facut un minicnc cu niste motoare de cc de putere mica,utilizand ca numarator de impulsuri o electronica de la un mouse si un attiny2313.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ulXIAf7PQqY

Acum cateva zile am reusit sa fac un mixer de bucatarie ...deocamdata doar sa se invarta in cele doua sensuri,urmand sa fac in curand si partea de citire impulsuri de rotatie...

Ideea e ca nu exista legatura galvanica intre motor si partea de comanda.Comanda se face prin lumina,un led ...mai precis.

Am vazut ca triacele ajung pana la o putere de 40 amperi,deci teoretic sunt capabile sa comande motoare de 8kw.

Triacele folosite de mine sunt 4 amperi ,deci pot comanda teoretic un motor de aproximativ 800w,mixerul folosit de mine are 150 w,deci nu pune probleme triacului,in plus am inseriat o rezistenta ceramica de 470 ohmi ptr a netezi un pic forta motorului.

Proiectul e abia la inceput.

Nu am utilizat diac,trebuie sa-mi vina zilele astea si sper sa renunt la acea rezistenta ceramica.

Care ar fi incovenientele la un astfel ,hai sa zicem ,un pic fortat,servomotor?

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=PYaJw9mjxWo

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy35

1

• yo9hnf

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Care ar fi incovenientele la un astfel ,hai sa zicem ,un pic fortat,servomotor?

Vrei sa pui un astfel de motor la CNC ?-Reductorul la 90 grade este cu roti din plastic ? Crezi ca sunt rezistente ?-Nu cred ca astfel de moatoare sunt facute sa mearga prea mult timp in continuu. Vrei sa aprinzi LEDul de comanda prin PWM ?De ce nu folosesti un optotriac ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări