Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio

Vizitator stelistul

Postări Recomandate

Ca etaj de putere se poate folosi LM1875 (un fel de AO de putere conceput pt audio) alimentat la +-28-29V, iar între acesta si preamplificator se pune un etaj intermediar cu AO, a.î. sa rezulte amplificarea totala necesara.Si asa, cu trei AO ai rezolvat problema.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sursa de pe ramura negativă e montată invers, probabil că de aia nu merge simularea. Condensatorul de ieşire îl alegi în funcţie de sarcină şi de frecvenţa minimă a semnalului. După C6 pune o rezistenţă spre masă (sarcina), iar tensiunea o vei măsura pe ea.

Link spre comentariu
Vizitator stelistul

Am modificat schema pentru preamplif.Imi spuneti o parere va rog daca este bine,am gresit ceva....?la inceput sinusul este deformat si am si componenta continua cam la 1mV dece?

post-77056-139829633018_thumb.png

post-77056-139829633026_thumb.png

Link spre comentariu

Cineva imi recomanda sa pun intre cele doua AO un potentiometru pentru reglarea volumului de aceea am pus R7 akolo

Nu aşa se pune un potenţiometru, ci aşa:

Posted Image

Etajul următor fiind ce? Ce sarcină ai, ce tensiune trebuie să livrezi pe ea etc...

Link spre comentariu
Vizitator stelistul

Pai acuma la iesire preamplificatorului am aproximativ 280mV,si eu la iesirea amplificatorului am nevoie de o putere se 17 W pe o sarcina de 16ohmi.Atunci nu mai am nevoie de un etaj de amplificare in tensiune si unul de amplificare in curent(putere)?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări