philiprobz Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Aceasta este placa cu circuite de la un dispozitiv odorizant cu senzor de miscare de genul celor care se gasesc in comert . Nu ma intereseaza destinatia initiala ci mai degraba ce as putea face din el. Si anume vreau sa folosesc senzorul de miscare precum un senzor similar de la un sistemn de alarmare. Problema acestui circuit este o temporizare care nu da semnal electric pe firele pe care eu vreau sa le atasez unui dispozitiv sonor . In principiu aparatul atunci cand detecteaza miscarea trimite un impuls electric catre o bobina care apasa pe sprayul incorporat si astfel se elibereaza parfumul. Necazul e ca de abia dupa ceva timp ciclul se reia chiar daca in raza de actiune a senzorului exista miscare si asa e normal pt scopul urmarit de dispozitivul in cauza. Se poat anula acea temporizare si cum . Ce piesa din circuit e vinovata de temporizare . In imaginea atasata in partea stanga sunt 3 porturi/mufe . Cea alba duce catre bobina - deci e plusul si minusul pentru dispozitivul sonor pe care vreau sa il atasez. mufa rosie face legatura cu bateriile deci e alimentarea circuitului iar mufa neagra face legatura cu un mic intrerupator care are rolul de a intrerupe circuitul atunci cand in dispozitiv nu se afla un spray - din ratiuni de economie a bateriilor. Senzorul propriu zis se afla in partea de sus . Imi cer scuze daca descrierea e halucinanta dar atat m-am priceput si eu. Link spre comentariu
validae Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Nu se poate anula temporizarea aceea, poti eventual sa separi circuitul senzorului si sa-l alimentezi separat, preluand semnalul de la el si introducandu-l intr-un timer cu 555 in configuratie de monostabil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum