Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ampermetru analog

Tita

Postări Recomandate

Trebuie sa inveti ceva!Cand zici omului ceva :nas: explica si de ce?Acest circuit a fost folosit de multa lume si a mers!Am intrebat cum pot testa daca merge..fara ampermetru analog!( nici nu am testat inca")P.S Nu am nimic cu tine :101 dar nu explici omului!..fara suparare :jytuiyu Nu am diode schottky ca le foloseam( nu ma doare mana) am folosit KSP2222( din cate stiu eu un echivalent pentru 2n2222 mada in China)Are ceva daca am folosit rezistente de 670 ohm ?..nu aveam de 680 ohm :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tita

21

• K1nderu

8

• validae

5

• zal

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cred ca tu mai ai ceva de invatat,ti-am explicat la montajul celalalt ce rol au diodele ai renuntat la el,ce ma face sa cred ca nu vei renunta si la asta? ti-am dat doar un sfat ca dupa iar zici ca nu merge ca nu stiu ce,ma retrag :)

Link spre comentariu
:ras: Ce este drept :rade: Daca numi merge. :cry: .o sa pun diode schottky!Renunt la multe..ma apuc de altele :ras: dar peste ceva timp ma intorc la ele si le finalizez!Eu asa invat(daca gresesc intr-un loc si peste o vreme imi dau seama ce am gresit..ma intorc si termin ce am inceput :freaza: )
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
:101 Merge :ras: functioneaza!Am folosit un multimetru analog YX-360 TRD :da... am folosit diode schottky(era o cadere de tensiune prea mare pe 1N4148 :jytuiyu ) in rest am un panou mare si clar de unde pot vedea repede daca un condensator are esr mare sau mic :da P.S Multumesc pentru sfaturi...rabdare si ideea cu diodele schottky!Maine pun si niste poze..daca imi intra in multimetru(inca nu sunt 100% sigur ca incape)!
Link spre comentariu

Dupa finalizarea esr metrului :101 am gasit a doua zi un volt-amper metru ars! :nas:

Si doresc sa-mi construiesc al doilea esr metru :da !

Folosesc acelasi circuit/cablaj...numai ca sensibilitatea apartului este de 300uA.

Am reusit sa parcurg 70% din scala aparatului cu anumite schimbari in ce priveste componentele electronice( am folosit diode shockley si un tranzistor 2N3904)!

Ce piese mai trebuie schimbate/adaugata pentru a putea cuprinde 100% din scala aparatului(sa functioneze si corespunzator)?

Schema:

http://members.shaw.ca/swstuff/esrschematic.png

:limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări