Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ampermetru analog

Tita

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tita

21

• K1nderu

8

• validae

5

• zal

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu se verifica asa pe domeniul de curent. Incearca-l pe domeniul de tensiune aplicandu-i o tensiune care se incadreaza in maximul de 250V sau 500V. Nu se observa din imagine daca aparatul masoara si tensiuni alternative, deci foloseste o tensiune continua intre 50-250V pe prima scala de tensiune si 500V pe a doua.Cel mai bine ar fi sa desfaci (daca se poate) aparatul si sa aplici o tensiune de 1,5V de exemplu, printr-o rezistenta de 100Ko direct pe bornele instrumentului urmarind deviatia acului.

Link spre comentariu

Poti masura linistit tensiunea de retea pe domeniul 500V, daca nu era de alternativ nu se intampla nimic, doar ca nu se misca acul.Aplici tensiunea intre prima borna din stanga si ultima, marcata 500V.

Link spre comentariu

Acelea sunt pentru echilibrarea echipamentului mobil al instrumentului de masura, nu umbla la ele.Se pare ca bornele instrumentului sunt in spate, nu se vad in poza.Se prea poate sa nu fie bun acest instrument pentru ESR-metru.Desfa-l cu atentie si uita-te in spate.

Link spre comentariu

Lasa-l in pace ca nu e ce-ti trebuie. Sa ma uit luni pe la serviciu, aveam niste instrumente prin dulap, o sa-ti trimit unul.

Link spre comentariu
:da Sa-mi trimiteti un mp cand puteti... sa va dau codul postal(platesc eu transportul :freaza: )!Mersi! :limb:Mai am o varianta! Imprumut" unul de la scoala(oricum nu este folosit la nimic )..practica la fizica este pe hartie... rog eu un profesur :ciuda: P.S Daca nu reusesc va comunic :cry:
Link spre comentariu

Am terminat cablajul! :101 ..acuma nu situ daca functioneaza"(ceva idei cum pot testa iesirea? fara ampermetru analog..sa stiu macar daca merge cat de cat!)

Uite 2 poze:

http://imageshack.us/f/254/1370022065330.jpg/

Stiu IC este invers :jytuiyu ..se mai intampla! :cry:

Si un cablaj impecabil :ras:

http://imageshack.us/f/254/1370022140729.jpg/

Am intrebat astazi de ampermetru. :da ..si nu aveau decat volmetre!..dar au spus ca luni cauta prin materialele casate!(poate gasesc un panou de ampermetru analog!)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări