trinitty Postat Mai 28, 2013 Autor Partajează Postat Mai 28, 2013 Nu stiu ce consum are soneria (mi-e lene sa o demontez din firida ei). Este bitonala si suna destul de tare. Banuiesc totusi ca ii ajunge un condensator. Multumesc Zal. Link spre comentariu
vera Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 Nu am vazut si nici nu o sa vad pt. ca este o aberatie. Condensatorii pe contactele releelor (intrerupatoarelor) sunt una iar filtrele sunt alta. Se pare ca faceti o mare confuzie intre cele doua situatii. Condensatorii pe contacte se monteaza ca sa nu apara arcul electric pe ele, iar filtrele ca sa inpiedice parazitii industriali sa patrunda in aparat. Link spre comentariu
zal Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 Confundaţi filtrele de reţea cu cele de pe contacte. Chiar şi în Rostov există filtru RC pe contactele releelor motoarelor, fiind vorba de sarcini inductive, dar şi în alte maguri, ca Akai 620, 635, 636... aberaţie ar fi să nu se folosească. Link spre comentariu
vera Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Evident că se folosesc cond sau filtre RC pe contactele releelor sau întrerupătoarelor folosite la reţea. Dacă consumatorul e mic, un cond ceramic de 10nF/1-2kV albastru e suficient, dacă consumatorul e mai mare, o rez de 100 Ohmi/1W în serie cu un cond de 47...100nF/250...275Vca.Eu am afirmat ca nu am vazut filtre RC pe contactele intrerupatoarelor folosite in retea (aveti vreun filtru RC pe intrerupatoarele din casa ?). De asemenea am afirmat ca pe contactele releelor se pun filtre in cazuri speciale (cazul dat de dvs. este unul). Daca dvs credeti ca pt. o amarata de sonerie de 2-3W, utilizand un releu care admite pe contacte 10A (Switching Curent=15A; Switching Voltage=250V AC si Switching Power=2500VA), este nevouie de filtru RC, eu nu am nimic impotriva. Se pare ca uneori suntem mai catolici decat Papa. Sanatate Link spre comentariu
zal Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Să-l lăsăm pe autorul topicului să decidă cît de prevăzător vrea să fie cu montajul propriu. Faptul că nu aţi văzut ceva ce se foloseşte în mai toate amplifurile, cd-urile şi alte scule, poate fi o neatenţie.Iată mai jos un exemplu dintr-un amplituner vechi din 1975, Akai AA1010L, iar dacă putem cădea de acord că releele sînt similare întrerupătoarelor, adică au acelaşi rol, mai ataşez şi o poză cu partea de relee din tunerul/timer Technics ST-S7 din anii 80, unde se văd clar filtrele RC 10nF/250Vca + 100 Ohmi/1W de pe contacte. Link spre comentariu
trinitty Postat Iunie 2, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2013 Consider polemica d-lor zal si vera constructiva si pertinenta. Sunt o sumedenie de informatii din care cine stie/intelege, se poate alege mai invatat. Va multumesc d-lor. Acest forum este o adevarata bijuterie in ceea ce priveste abundenta si calitatea informatiilor. Nu de putine ori am ramas uimit sa vad abordarea unor subiecte, poate banale pt. unii, cu atata pasiune, de au evoluat in adevarate polemici (de fapt, adevarate brainstorming-uri).On topic. Am ales varianta cu condensator pe contactele releului la retea, pt. ca nu presupune absolut nici o complicatie in plus. Si apoi, probabil ca la regimul de functionare al unei sonerii, nu se justifica prezenta condensatorului, dar fiind un tip pragmatic si comod in acelasi timp, prefer sa construiesc odata si sa uit apoi de proiectul cu pricina, decat sa fiu nevoit sa mai "tinker-esc" din cand in cand, la cate un amanunt al aceluias proiect.Multumesc tutror pt. amabilitate. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Ideia e să nu apară purici pe ecranul tv cînd sună vecinul la uşă. Link spre comentariu
trinitty Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Revin cu o intrebare. In locul releului se putea folosi un optoisolator cuplat cu un triac ? Daca da, in caz ca vreodata va "crapa releul" voi incerca si aceasta solutie. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 De ce nu foloseşti direct un releu electronic? Nu mai are nevoie de filtru. Link spre comentariu
trinitty Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 Deja l-am montat in configuratia discutata. Releu electronic, aka "reed relay" ? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 http://www.google.ro/search?q=solid+state+relay&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=dY24UZPLHOmN7QbnxICwCA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=893 Link spre comentariu
trinitty Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 Cam scump. Nu prea se merita pt. o sonerie. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Exact, e scump, merită doar dacă recuperezi unul mai mic de pe vreo placă de comenzi (maşină de spălat, centrală...). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum