Vizitator dodorelbebelinu Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 Buna ma numesc Dorian si sunt din TM si am unele nelamuriri Doresc sa cosntruiesc un cnc XYZ 200 150 30-50cmm, materialul din care am sa il execut este placaj de stejar triplustratificat de 2cm Motoare cu pas 12Nm x 8.5Nm y si z cred ca 4.5 Miscarea de tranzitie fa fi pe cremaliera pinion agrenaj 20 dinti diametrul 2.2cm Acuma sa impartesc cu voi nelamuririle mele -daca facem un calcul matematic mai exact lungimea cercului pentru pionionul cremalierei 2R x pi x 2 1.1x2x3.14x2 egal aproximativ 13.8 asta insemna ca la fiecare revolutie a pinionului mecanismul parcurge o miscare de traslatie de aproximativ 13.8 -pps insemna pasi ? -turatia unui motor cu pas este direct proportinala cu numarul de pasi sau se poate regla individula turatia si numarul de pasi, daca ma lamuresc cu acest aspect am sa detaliez discutia multuemsc Link spre comentariu
katran Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Hmm...ca sa inteleg corect : vrei sa faci un router de 2 metri lungine pe structutra de lemn ? pinionul are niste dinti , nu ? nu stii ce pitch / pas are dantura pinionului ? Pasi se prescurteaza " ppr " ( pasi pe rotatie ) , n-am idee ce inseamna pps ... turatia motorului ( stepper ) n-are legatura cu numarul de pasi pe rotatie , ci doar cu viteza de translatie obtinuta ( corelata cu pasul srubului sau pinionului ) ... Un stepper uzual are 200 de pasi pe rotatie ... poti regla viteza , functie de niste factori ... Detalii despre constructia masinii ? Link spre comentariu
teleflyer Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Buna ma numesc Dorian si sunt din TM si am unele nelamuriri Doresc sa cosntruiesc un cnc XYZ 200 150 30-50cmm, materialul din care am sa il execut este placaj de stejar triplustratificat de 2cm Motoare cu pas 12Nm x 8.5Nm y si z cred ca 4.5 Miscarea de tranzitie fa fi pe cremaliera pinion agrenaj 20 dinti diametrul 2.2cm Acuma sa impartesc cu voi nelamuririle mele -daca facem un calcul matematic mai exact lungimea cercului pentru pionionul cremalierei 2R x pi x 2 1.1x2x3.14x2 egal aproximativ 13.8 asta insemna ca la fiecare revolutie a pinionului mecanismul parcurge o miscare de traslatie de aproximativ 13.8 -pps insemna pasi ? -turatia unui motor cu pas este direct proportinala cu numarul de pasi sau se poate regla individula turatia si numarul de pasi, daca ma lamuresc cu acest aspect am sa detaliez discutia multuemsc -ai gresit putin calculele e 2r x pi si tu ai calculat cu 2d x pi deci va inainta la o rotatie aprox 6.9 cm -pps=pasi pe secunda , cu cat valoarea e mai mare scade cuplul motoarelor in general pt fiecare motor gasesti un grafic orientativ in care pentru diferite valori ale tensiunii si curentului de alimentare pe de o parte si valoarea pps( sau rps=rotatii pe secunda) pe de alta parte ai variatia cuplului motoarelor. -in general motoarele au in full step 200pasi/revolutie, logic orice variatie a nr de pasi/secunda duce la o variatie proportionala a turatiei. in functie de capabilitatile driverului se pot face setari individuale pe fiecare motor in parte , de ex daca e in half step pt o turatie vor fi nevoie de 400 pasi dar rationamentul de mai sus ramane valabil, orice variatie a nr de pasi pe sec duce la variatia proportionala a vitezei de rotatie. cauta pe net mach 3- motor tuning si o sa intelegi cum poti seta individual pe fiecare motor viteza de rotatie, acceleratia etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum