Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare Placa de dezvoltare

coco243

Postări Recomandate

Salutare,

Am gasit un alimentator pe care vreau sa-l cumpar pentru o placa de dezvoltare de la Olimex:

http://www.tme.eu/ro/details/zs1.5-12_1 ... re-retea/#

Acum ma intreb daca este ok acest alimentator, pe site-ul de comercializare specifica faptul ca tensiunile de iesire sunt stabilizate. De ce oare precizeaza asta si nu precizeaza ca scoate tensiuni continue VDC? Este vreo smecherie de care nu ma prind?

Din cate stiu eu tensiunea alternativa sa redreseaza si se filtreaza, stabilizarea parca se face cu o dioda zenner ceva, poate ma insel. De ce nu spun baietii simplu ca acel alimentator scoate tensiuni VDC?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coco243

4

• bercioiu

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu stiu de ce nu functioneaza linkul insa alimetatorul este RC1000GS, daca dati search pe google o sa-l gasiti pe un site la producator, pt ca observ ca nu pot sa spun despre cine este vorba. Este un alimentator cu tensiune de ieşire selectabilă, stabilizat; 1A; 12W

Link spre comentariu

In general placile de dezvoltare vin cu punte redresoare si stabilizator on board. Nu ai specificat tipul placii de dezvoltare... Daca are stabilizator de 12v si tu alimentezi cu 12v nu prea este OK.

Link spre comentariu

Da, este partial cum am banuit eu, avand redresarea si stabilizatorul on board, poti folosi orice "traf chior" sau alimentator fara prea mari pretentii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări