cozmalau Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 la ce foloseste bobina la neoane? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 'Bibina' la 'neoane' (lampi cu descarcare in gaze) se foloseste la amorsarea descarcarii . Link spre comentariu
cozmalau Postat Mai 25, 2013 Autor Partajează Postat Mai 25, 2013 nu inteleg. ) stiu ca bobina este formata din spire si se face ca un magnet si cu ce ajuta magnetul la descarcari?? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 1. balastul limiteaza curentul care trece prin filamente in faza de preincalzire (cand cupleaza starterul).2. balastul realizeaza impulsul de inalta tensiune necesar amorsarii tubului fluorescent (aproximativ 1200V) la deschiderea contactelor starterului.3. balastul limiteaza curentul in tubul fluorescent la cel de functionare dupa amorsarea tubului fluorescent.PS: se numeste tub fluorescent si nu neon. Neon se gaseste in starterele care lumineaza in rosu. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 Lenz a descoperit legea ce-i poarta numele si care poate fi enuntata astfel:-eu,curentul cel indus todeauna m-am opus cauzei ce ma produs .In momentul cuplarii curentului ,bobina se incarca cu energie iar cand starterul intrerupe circuitul aceea energie se descarca conform legii lui Lenz .Asa ajuta acel 'magnet' -electromagnet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum