Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bobina la neoane

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cozmalau

2

• The Stressmaker

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

nu inteleg. :)) stiu ca bobina este formata din spire si se face ca un magnet si cu ce ajuta magnetul la descarcari??

Link spre comentariu

1. balastul limiteaza curentul care trece prin filamente in faza de preincalzire (cand cupleaza starterul).2. balastul realizeaza impulsul de inalta tensiune necesar amorsarii tubului fluorescent (aproximativ 1200V) la deschiderea contactelor starterului.3. balastul limiteaza curentul in tubul fluorescent la cel de functionare dupa amorsarea tubului fluorescent.PS: se numeste tub fluorescent si nu neon. Neon se gaseste in starterele care lumineaza in rosu.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Lenz a descoperit legea ce-i poarta numele si care poate fi enuntata astfel:-eu,curentul cel indus todeauna m-am opus cauzei ce ma produs .In momentul cuplarii curentului ,bobina se incarca cu energie iar cand starterul intrerupe circuitul aceea energie se descarca conform legii lui Lenz .Asa ajuta acel 'magnet' -electromagnet.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări