Vizitator technoart Postat Octombrie 26, 2004 Partajează Postat Octombrie 26, 2004 am gasit trei scheme pe net.toate trei sunt comercializate sub diverse forme,kit,produs final....la toate se dau schemele .-una din ele este construita cu un microcontroler Zilog Z86e0412 al carui program este tot secretul si pe care nu il gasesc + ca este nevoie de un programator special.este o varianta cu afisare digitala.-celelalte doua sunt construite cu amp.op. TL084CN (bM324),au niste scheme foarte simple si nu cred ca voi intampina vreo problema in a le face ,SAU NU ESTE ASA???A mai construit cineva dupa scheme de pe net,sau dupa proiecte personale???ati intampinat greutati???ma gandesc ca este un subiect interesant si util de dezbatut. cei care il aveti il folositi in practica de zi cu zi,este intradevar o scula atat de utila???? Link spre comentariu
nelu F Postat Octombrie 27, 2004 Partajează Postat Octombrie 27, 2004 Fii atent ca TL084 este cu J-FET-uri pe intrare iar LM324 este cu bipolare.Cred ca TARA si-a construit asa ceva. Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 27, 2004 Partajează Postat Octombrie 27, 2004 Vezi in topicul "Aparate de masura...." Gasesti schema construita si utilizata de mine. Bafta! Link spre comentariu
Tavi Postat Octombrie 27, 2004 Partajează Postat Octombrie 27, 2004 eu am cumparat gata facut, artizanal evident, de cineva, nu am timp sa imi construiesc singur nimic, nu e rentabil :wink: oricum depanatorii mei sunt deja dependenti de aparatul asta Link spre comentariu
Vizitator muresan Postat Octombrie 28, 2004 Partajează Postat Octombrie 28, 2004 Regenerator de tuburi folositi? Link spre comentariu
Vizitator technoart Postat Noiembrie 1, 2004 Partajează Postat Noiembrie 1, 2004 am terminat de construit primul ESRmetru.este varianta cu un singur integrat TL084cn. am introdus montajul si ampermetrul intr-o telecomanda veche de blaupunct alimentata la 9v,ampermetrul este de la un casetofon,si totul a incaput perfect in telecomanda.problema este ca sunt un pic dezamagit de performantele aparatului.dupa trei zile de practica nu am reusit sa gasesc cu aceasta scula decat 2 condensatoare defecte pe un amplificator audio la un tv philips.sa cred ca toate condensatoarele de pe 5 televizoare si doua monitoare erau bune????imi indica condensatoarele cu pierderi,pe cele in scurt,dar nu mi le indica si pe acelea la care capacitatea a scazut chiar cu 50% Link spre comentariu
Tavi Postat Noiembrie 2, 2004 Partajează Postat Noiembrie 2, 2004 cum iti indica esr-metrul pe cele in scurt ? Link spre comentariu
Vizitator technoart Postat Noiembrie 2, 2004 Partajează Postat Noiembrie 2, 2004 montajul este prevazut, in afara de ampermetru, cu un led iar in cazul care condensatorul este in scurt se aprinde.simplu si foarte eficient.la celelalte variante,chiar daca sunt mai sofisticate,nu se indica scurtul si se sugereaza folosirea unui alt instrument in paralel cu ESR-meter-ul pentru a depista scurtul. http://www.qsl.net/iz7ath/web/home_eng.htm projects..... instruments.....esr Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum