Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESR-meter

Vizitator technoart

Postări Recomandate

Vizitator technoart

am gasit trei scheme pe net.toate trei sunt comercializate sub diverse forme,kit,produs final....la toate se dau schemele .-una din ele este construita cu un microcontroler Zilog Z86e0412 al carui program este tot secretul si pe care nu il gasesc + ca este nevoie de un programator special.este o varianta cu afisare digitala.-celelalte doua sunt construite cu amp.op. TL084CN (bM324),au niste scheme foarte simple si nu cred ca voi intampina vreo problema in a le face ,SAU NU ESTE ASA???A mai construit cineva dupa scheme de pe net,sau dupa proiecte personale???ati intampinat greutati???ma gandesc ca este un subiect interesant si util de dezbatut. cei care il aveti il folositi in practica de zi cu zi,este intradevar o scula atat de utila????

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tavi

4

• Craciun

1

• nelu F

1

Top autori în acest subiect

Vizitator technoart

am terminat de construit primul ESRmetru.este varianta cu un singur integrat TL084cn. am introdus montajul si ampermetrul intr-o telecomanda veche de blaupunct alimentata la 9v,ampermetrul este de la un casetofon,si totul a incaput perfect in telecomanda.problema este ca sunt un pic dezamagit de performantele aparatului.dupa trei zile de practica nu am reusit sa gasesc cu aceasta scula decat 2 condensatoare defecte pe un amplificator audio la un tv philips.sa cred ca toate condensatoarele de pe 5 televizoare si doua monitoare erau bune????imi indica condensatoarele cu pierderi,pe cele in scurt,dar nu mi le indica si pe acelea la care capacitatea a scazut chiar cu 50%

Link spre comentariu
Vizitator technoart

montajul este prevazut, in afara de ampermetru, cu un led iar in cazul care condensatorul este in scurt se aprinde.simplu si foarte eficient.la celelalte variante,chiar daca sunt mai sofisticate,nu se indica scurtul si se sugereaza folosirea unui alt instrument in paralel cu ESR-meter-ul pentru a depista scurtul.

http://www.qsl.net/iz7ath/web/home_eng.htm

projects..... instruments.....esr

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări