Vizitator Greeskha Postat Martie 9, 2005 Partajează Postat Martie 9, 2005 Baietzi, am citit despre tehnica push-pull (izobar) in cartea unui anume Ray Aden, Advanced Speaker Systems, unde era chiar un proiect de incinta, caruia-i zicea bandpass subwoofer. O cutie paralelipipedica, despartita pe mijoc cu o placa pe care erau montate subwoofere in sensuri contrare, si in opozitie de faza. O camera complet inchisa, iar cealalta nu avea alte dechideri decat 2 porturi cu diam de 2 si 1/8 tzoli. Fara crossover. Ce avantaje zice omu' asta (Ray Alden) ca are o asemenea incinta? Pai cica non-linearitatzile asimetrice sunt eliminate, iar distorsiunile armonice de ordinu' doi sunt mult reduse.Acu' ce sa zic, m-ar tenta sa experimentez, da' problema e ca se foloseau nishte subwoofere tip "DUAL VOICE COIL" de la radio Shack RS 40-1348. Poate cineva sa-mi spuna daca a auzit vreodata de asemenea subwoofere? Si cum draq arata? Link spre comentariu
Vizitator iluminaughty Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Ma scuzati ca intervin dar eu am construit o pereche de incinte cu sistemul push pull cavity pe care le am in casa si le ascult cu mare placere,cine vrea detalii pm Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 push-pull nu e tot una cu izobaric.Sunt 2 tipuri diferite, si pot fi implementate ambele in aceeasi incinta. Link spre comentariu
radue Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Baietzi, am citit despre tehnica push-pull (izobar) in cartea unui anume Ray Aden, Advanced Speaker Systems, unde era chiar un proiect de incinta, caruia-i zicea bandpass subwoofer. O cutie paralelipipedica, despartita pe mijoc cu o placa pe care erau montate subwoofere in sensuri contrare, si in opozitie de faza. O camera complet inchisa, iar cealalta nu avea alte dechideri decat 2 porturi cu diam de 2 si 1/8 tzoli. Fara crossover. Ce avantaje zice omu' asta (Ray Alden) ca are o asemenea incinta? Pai cica non-linearitatzile asimetrice sunt eliminate, iar distorsiunile armonice de ordinu' doi sunt mult reduse.Acu' ce sa zic, m-ar tenta sa experimentez, da' problema e ca se foloseau nishte subwoofere tip "DUAL VOICE COIL" de la radio Shack RS 40-1348. Poate cineva sa-mi spuna daca a auzit vreodata de asemenea subwoofere? Si cum draq arata?Erau fazate normal. Unul era pus in antifaza pentru ca era invers fata de celalat. Sper ca intelegi la ce ma refer. Link spre comentariu
VTP Postat Mai 16, 2009 Partajează Postat Mai 16, 2009 Push-pull coupled cavity - incinta dedicata pentru domeniul frecventelor joase, tip subwoofer.Neavand extensie suficienta la medii se utilizeaza la subwoofere sau la incinte pe minimum 3 cai. In anii '90, Jamo a avut o serie de astfel de incinte, D570 era , din cate tin minte cea mai bine cotata. Au fost atat de reusite ca au contribuit la cumpararea firmei de catre HK ca sa nu intre in faliment!Incintele aveau o parte PPCC si separat, prin perete, o incinta pe 2 cai tip D'Apollito. Media si inalta erau acceptabile acustic, basul era incert, cam bubuit si ramas in urma ca raspuns tranzitoriu.Adevarul este ca un constructor DIY trebuie sa se documenteze bine cand abordeaza o solutie sau alta, mai ales daca nu-si permite cheltuirea a multi bani pentru tot felul de experimente, care I SE PAR A FI SOLUTIA SECOLULUI!Cum am mai subliniat de multe ori, atat in TEHNIUM (decedata la finekle lui 2006!), cat si in diverse posturi, realitatea sorteaza solutiile de ceva vreme, pentru ca in domeniul incintelor NU S_A MAI INVENTAT NIMIC ( cu mult ) DINAINTE DE 1940!!!!! Solutiile, rapid, pot fi clasificate cam asa:- solutii tip industrial, promovate cu marketing insinuant si agresiv, dar alese pentru simplitate si profit maxim;- solutii dedicate rezolvarii unor cerinte specifice, cu rezolvari industriale mai simple sau mai stufoase, dar unde pretul nu mai este punctul forte al discutiei;- solutii interesante, a caror abordare necesita cheltuieli mai mari, experienta, cunostiinte mai vaste, intelegerea fenomenelor, componente mai bune calitativ, cu parametri certi ( nu neaparat mai scumpe!!!)Un rezultat de calitate nu se poate obtine cu teorii (de dama) de genul "ieftin si bun" sau bazandu-va pe ce cititi pe net , pe rezultatele altora (gusturile difera mult! ) sau fara stiinta!!! Cu putin efort, insa, se poate cheltui o suma mult mai mica, pentru un rezultat peste ce se poate oferi pe piata la sume pe care cei mai multi nu si le permit sau fac eforturi mari. Bine inteles, daca va doriti o placuta pe care sa scrie un nume faimos, situatia este alta:- ieri o placuta era de cele mai multe ori garantia unui nume vis-a-vis de un produs, pentru ca cererea de ieri impinea lupta pe o piata mare;- azi si maine, o placuta nu mai reprezinta, in 90% din cazuri decat un motiv pentru a plati un gras impozit pe prostie. Oricum, produsul inglobeaza atat de multe componente made in china, cu etichete faimoase, ca e tot una!Doar experienta si cunostintele salveaza un DIY-er de esec, cheltuiala si deziluzii! SUCCES tuturor! Link spre comentariu
vidax Postat Mai 17, 2009 Partajează Postat Mai 17, 2009 Am construit astfel de boxe,varianta mare ,respectind indicatiile din brosura INCINTE ACUSTICE a d-lui Aurelian Mateescu,impreuna cu un prieten care a procurat difuzoare de bass ce echipau incintele Technics care se vindeau la noi.Pot sa spun ca in aceasta configuratie sunau mult mai bine decit incintele Technics din comert.[attachment=1]IMG_0001_2.jpg[/attachment][attachment=0]IMG_0001.jpg[/attachment] Link spre comentariu
VTP Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 @vidax,Totul e o chestie de gust: mai mult ca sigur ai fost impresionat de "adancimea" basului, nu de rezolutie, mai ales cu difuzoarele citate. Cu difuzoare cu motoare tari si presiune mare, rezolutia creste. Din pacate, solutia, pe care am experimenatat-o cu mai multe variante de difuzoare, are un bas bun, profund, (incinta este mica, un alt plus!), dar si defecte legate de definitia basului, presiunea acustica dezvoltata si intarzierea fata de medie-inalta (chiar cu difuzoare bune).Sigur, ea are adeptii ei, DAR, cei ce vor sa experimenteze, trebuie sa stie clar toate aspectele, + si -, ca sa nu aiba deziluzii! (Este un lucru clar pentru abordarea oricarei solutii!) Link spre comentariu
Vizitator robokid Postat Mai 19, 2009 Partajează Postat Mai 19, 2009 Ma bag si eu ca musca in lapte, si vin cu o rugaminte arzatoare, adresata d-lui ing. Mateescu sau userului vidax: am avut mai demult si eu brosurica aceea cu incinte acustice si am tinut tare mult la ea. Dar am dat-o cuiva si data a ramas :cry: As dori, daca aveti disponibilitate pentru acest lucru, o copie electronica a respectivei brosuri (3 pagini sunt deja scanate ). Va multumesc frumos!On topic: am construit mai demult un sub in configuratie PPCC, folosind 2 difuzoare MacAudio de 10". Nu suna rau si prezinta toate avantajele si dezavantajele prezentate in posturile anterioare. Relativ recent am trecut la incinte VTP si deocamdata raman la aceasta solutie. Link spre comentariu
vidax Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 Ma bag si eu ca musca in lapte, si vin cu o rugaminte arzatoare, adresata d-lui ing. Mateescu sau userului vidax: am avut mai demult si eu brosurica aceea cu incinte acustice si am tinut tare mult la ea. Dar am dat-o cuiva si data a ramas :cry: As dori, daca aveti disponibilitate pentru acest lucru, o copie electronica a respectivei brosuri (3 pagini sunt deja scanate ). Va multumesc frumos!On topic: am construit mai demult un sub in configuratie PPCC, folosind 2 difuzoare MacAudio de 10". Nu suna rau si prezinta toate avantajele si dezavantajele prezentate in posturile anterioare. Relativ recent am trecut la incinte VTP si deocamdata raman la aceasta solutie.Ti-am trimis 2 mesaje private dar probabil nu le-ai citit.Eu vreau sa dau curs rugamintii tale dar pentru asta am nevoie de adresa ta de mail sau mess.Pe privat am vazut ca nu am posibilitatea sa trimit atasamente. Link spre comentariu
Vizitator robokid Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 Multumesc frumos, am dat adresa de mail pe privat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum