Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Push-Pull

Vizitator hugh20

Postări Recomandate

Ce vroiam sa spun este ca scoti randament mai mare cu doua difuzoare si incinte separate decat cu o incinta si cuplaj tip Push&Pull. Nu am discutat toate avantajele si dezavantajele acestui tip de montaj. Daca este vorba de economie de spatiu, este altceva. Raman insa de parere ca atunci cand spatiu nu este o problema majora sunt si alte solutii care sunt de preferat in loc de Push&Pull. Si oricum acest cuplaj liniarizeaza raspunsul si miscarea difuzoarelor, asadar implicit ofera definitie si randament mai mare. La partea cu puterea, cum spuneam, e discutabil. :wink:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ReLLaXX

6

• Electron

2

• andreime

2

• VTP

2

Top autori în acest subiect

Montajul pe care l-am vazut acolo este un montaj isobaric intreadevar dar nu un Push&Pull clasic unde difuzoarele sunt cuplate fata in fata. Niste discutii care demonstreaza ca in cazul unui cuplaj Push&Pull se pune accent mai mult pe liniarizarea miscarii difuzoarelor decat pe putere...:

http://www.diyaudio.com/forums/showthread/t-29043.html

PS: Push&Pull este denumirea unui mod de cuplaj si legare a difuzoarelor in asa fel incat unul sa impinga si altul sa "traga" in acelasi timp. Indiferent de pozitia lor, atata timp cat sunt asezate pe aceeasi axa (fie fata in fata, fie spate in spate in asa fel incat sa poata fi legate defazat) si impart aceeasi incinta. Daca difuzoarele din sub-ul pe care l-am vazut la link-ul dat de tine ar fi fazate in asa fel incat unul sa bata in timp ce altul "trage" ai obtine un montaj cu doua difuzoare defazate care s-ar anula reciproc. Daca gresesc cumva astept corectari, desi .... :wink:

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Ziceam si eu mai sus ca "unu trage si unul impinge"Eu nu am folosit aceasta configuratie niciodata si nici nu pot sa ma exprim cum se aude, imi dau si eu cu parerea despre ele.Oricum este un montaj care nevesita difuzoare cu parametrii aproape identici, cred

Link spre comentariu

La o inspectie mai atenta a site-ului am gasit intradevar si cuplaje Push&Pull clasice. Interesante realizari si probabil de mare randament. Se stie deja ca un difuzor ofera randament optim intr-o incinta cu un anume litraj. Sub nici o forma nu vad cum doua difuzoare impartind litrajul necesar unuia din ele ofera randament mai mare decat doua incinte separate cu litraj corespunzator, daca e sa vorbim DOAR de putere aplicata si de rezultat obtinut.. Sustin totusi cele scrise mai devreme cu o singura completare: Desi se vede cu ochiul liber ca o solutie Push&Pull ofera mai multa putere intr-o cutie mai mica continui sa sustin ca NU acesta este avantajul MAJOR al acestui gen de cuplaj. Vorba aia.... parerea mea... :wink:

Link spre comentariu

Vasile....iti garantez din experienta ca daca legi difuzoarele alea doua (din prima incinta vizibila pe site) defazat in asa fel incat sa "traga si sa impinga" se anuleaza reciproc. Aceeasi chestie daca fazezi identic doua difuzoare intr-o configuratie clasica Push&Pull. Restul am spus mai devreme. Pana cand nu-mi bag mainile in asa ceva ma abtin de la comentarii aprofundate. :wink:

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Vasile....iti garantez din experienta ca daca legi difuzoarele alea doua (din prima incinta vizibila pe site) defazat in asa fel incat sa "traga si sa impinga" se anuleaza reciproc. :wink:

E si normal sa se anuleze, se va auzi doar diferentele dintre difuzoare :lol: Am sa fac o incinta din asta doar sa vad cum suna ca deja sunt curios :wink:
Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Cuplajul de care vorbim se practica in primul rand pentru a reduce distorsiunile mecanice ale difuzoarelor aparute la puteri mari , aproape de limita de deplasare a membranei Xlim . In acest fel se poate reduce frecventa de acordaj a incintei chiar si pana la 0,7 Fs .In incintele de casa nu vad rostul practic .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator BooMSlang

da' voi chiar nu ati mai vazut incinte de tip push&pull ?am vazut o GROAZA ! mai exact un giga de poze cu masini cu boxe de tipul acela "push&pull" ! cred ca e ceva de capul lor :wink: pentru modelul ala, nu stiu dece am eu impresia, dar cred ca nu iti mai trebuie "tub de bas , rezonator , teava de bas , aerisire , etc." .

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Eu nu am de zis nimic pentru ca in HI-FI nu se foloseste asa ceva si eu fac (deocamdata) doar incinte pentru auditie.

Readuc in discutie subiectul si spun ca Jamo 507 sau 707 sunt de tipul push-pull coupled cavity si sunt incinte hi-fi :wink:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări