Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cablu boxe

Vizitator

Postări Recomandate

A apelat un nepot la mine.

Amplificatorul este acesta Onkyo tx905

Posted ImagePosted Image

Boxele sant de 150w.A cumparat cablu ieftin de 1.5mm(cam 2lei metrul)

La ochiometru, i-am spus sa ia de 2,5mm---foloseste 8m lungime.

Intrebarea este daca nu cumva exista un cablu pana in 10lei metrul care ar da rezultate suficient de palpabile ca sa merite plusul de bani.

Daca este nevoie de tipul de boxe revin.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

10

• The Stressmaker

6

• zal

5

• djx700

4

Top autori în acest subiect

Boss, esti unul din cei mai experimentati si respectabili elforumisti, ma indoiesc temeinic ca o banalitate de cablu de boxe ti-ar putea creea probleme... dar fie, mergand in tema cu subiectul, sectiune de 1,5mm pentru un asemenea cablu mi se pare prea putin, mai sunt si 8 metrii, macar 2,5... si la un buget de pana la 10 lei pe metru ( generos ) se gasesc cabluri foarte bune...LE: Undeva la un magazin heftinache coasta 2,2lei grei cablu de 4mm... si pana la urma tot cupru e si colo si colo, nu?LE2: Strasnic amplif, detine una bucata panou anterior de te cam uiti ca vitelu' la poarta noua la el :rade:

Link spre comentariu

M-am fript de multe ori cu lucruri banale si nu am vrut sa risc.Nu neaparat sectiunea mi-ar provoca dureri de cap ci riscul de a cumpara niste "gunoaie" din necunoastere.Neavand niciun contact cu problema ma gandeam ca exista niste carari batute de altii si nu strica o intrebare.Un caz nu neaparat asemanator este al colegului inginer de care mai aduc eu aminte care a cumparat prize triple turcesti ieftine pe care a trebuit sa le arunce.

Link spre comentariu

@djx700 Tocmai ce-am zis mai sus ca 1,5mm e prea putin, nu s-a observat sa inteleg... apoi sa dau mai bine de 5 lei pe metru de cablu atat de subtire doar ca are imbracatura mai simandicoasa? hehee ce gluma buna :rade: Cuprul tot cupru e, si ala conteste :da@miticamy din punctul meu de vedere la cabluri conteaza ceea ce se foloseste, adica conductorul, ca ala transpoarta corentii, imbracatura simandicoasa e o chestie de fita, n-are treaba culoarea sau forma, important este sa izoleze conductorul respectiv restu...

Link spre comentariu

Sectiune de 1,5mm inseamna diametru de putin peste 1mm, pe care tu l-ai folosi cu incredere la puteri de 3-400W? daca spui tu...

...ala e cablu de boxe si nu se compara cu cel electric...

Cu ce ocazie? oare cuprul nu e tot cupru sau cum? asa cum ziceam, ce gluma buna :rade:
Link spre comentariu

Adica e mai flexibil, si cu ce ajuta asta din punct de vedere al functionalitatii? la fel ca si cel electric si asta trebuie sa transporte o tensiune catre un consumator, fie ca sunt sarme mai subtiri fie mai groase e fix tot aia, sectiunea tot aia e, deci n-are nici o importanta, chestii din astea sunt folosite in scop de marketting, izolatie mai cu mot, cablu mai flexibil, care sa justifice preturi exorbitante, preturi nejustificate, si numai cine nu stie suficient pica la pacaleala asta.

Link spre comentariu

1,5mm e prea puţin, fie că e diametrul sau suprafaţa cablului. Deşi teoretic admite 5-6A, chiar 15-20 la scc, pe o distanţă mai mare intervine rez materialului. Nici vorbă de 400W.........................În cazul de faţă, se poate folosi cablu de 1,5mm doar ptr sateliţi (canalele din spate, laterale), dar ptr canalele principale, cele care debitează puterea mai mare în toată banda audio, plus cel de sub, e nevoie de sîrmă mai groasă, eu aş merge liniştit cu 4mm2.Apropo, sper că nu-l oboseşte cu boxe de 4 Ohmi, sau combinaţii ciudate. Costă o căruţă de bani jucăria.

Link spre comentariu

Are 60W pe canal si la 8 ohm inseamna cam 3A pe canal conform manualului. Un cablu cu sectiunea conductorului de 1,5mm^2 rezista pana la 14-15A asa ca nu cred ca sunt probleme. Un cablu "audiofil" este mai scump pentru ca este "audiofil".

Link spre comentariu

15A pentru 1,5mm^2? adicatelea o densitate de 10A/mm^2? sa-mi fie cu iertare dar asta pare o afirmatie sf-ista... si ce intelegi prin expresia cablu audiofil?

Link spre comentariu

1.I7-2011, anexa 5.10 pagina 364 unde la conductorul de 1,5mm^2, densitatea maxima de curent este de 15A la temperatura maxima a izolatiei de 70 grade.2. cablul "audiofil" de 1,5 mm^2 este mai scump decat cel obisnuit pentru instalatii electrice de aceeasi sectiune pentru ca vanzatorul profita de necunoasterea cumparatorului chiar daca aceste doua cabluri constructiv sunt identice.PS: incarcarea la cabluri desfasurate pe lungime este mai mare deoarece nu exista gruparea atat de stransa a conductoarelor ca la transformatoare unde se admite uzual 3A pe mm^2.

Link spre comentariu

...2. cablul "audiofil" de 1,5 mm^2 este mai scump decat cel obisnuit pentru instalatii electrice de aceeasi sectiune pentru ca vanzatorul profita de necunoasterea cumparatorului chiar daca aceste doua cabluri constructiv sunt identice...

Ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda din acest punct de vedere. :da Cat despre densitate...15A/mm^2 mi se pare deja exagerat, enorm... ce iti garanteaza ca la o asemenea densitate poti mentine temperatura sub 70*C? la un asemenea curent rezistenta conductorului devine un factor foarte important, si rezistenta asta pentru cabluri de lungimi mai considerabile poate deveni si ea la fel de considerabila, ceea ce provoaca disipatie foarte mare si deci temperatura creste exponential, deci mult, prea mult chiar...PS: Referitor la info din acea anexa, o comparatie simpla ar fi ca si un anume tranzistor ( n-are importanta de care ) poate suporta conform pdf-ului fix 15, dar asta nu inseamna ca duci 15A prin el, ca vorba aia cauti problemele...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări