Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sonda logica folosind PIC12F509

Vizitator dr_p

Postări Recomandate

Vizitator dr_p

Mi-am construit o sonda logica care pe langa neconectat/LOW/HIGH are si un LED galben care indica semnale pulsatorii. :nas:

Ideea e simpla, e peste tot pe internet: se urmareste reactia unui pin de intrare cand este "tras" la + respectiv la masa printr-o rezistenta de 100k. Daca urmareste pinul PULL, atunci e neconectat (conectat la ceva de impedanta mare). Daca ramane LOW sau HIGH, indeferent de cum e tras, e intr-adevar LOW respectiv HIGH. La fiecare sesizare a unuia din modurile LOW sau HIGH se aprinde si LED-ul galben pentru cateva ms. Astfel, la semnale pulsatorii va sta aprins mereu. De exemplu la un PWM cu factor de umplere 99.9% se va aprinde verde+galben, iar la 30% va fi verde(fad)+rosu(mai tare)+galben.

Posted Image

Aveti atasat proiectul si cand ajung acasa vor urma poze cu varianta construita, daca mai intereseaza pe cineva :)

AMA-013 Logic Probe.zip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări