Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator simplu cu tranzistor (i)

rhythmkim

Postări Recomandate

Sigur ca e mai bine cu lm317, dar scapati din vedere ca cerinta a fost cel mai simplu stabilizatorator cu tranzistor(i), iar dl Miron a fost exact la obiect.

Adica exact asta vrea omul - cea mai simpla schema cu tranzistor, poate ca are cunostinta de lm317, dar nu asta vrea.

Cu alte cuvinte, daca subiectul este despre porodici, vorbim despre porodici, chiar daca noi stim bine ca in gradina mai creste si crastavetele, nu-i asa, care iaste un fruct dicotiledonat de culoare galben-verzuie, face parte din familia curcubitaceelor, are tulpina in forma de vrej, se inmulteste prin seminte si are nouazeci si opt la suta apa... gata...

:limb:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

5

• miron1947

4

• rhythmkim

4

• Dr.L

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Mda, interesante pareri, am luat act de ele. Dupa cum em2006 a observat, am avut nevoie de un anumit tip de schema, chiar daca altele or fi superioare.

Desi nu trebuie sa ma justific, iata si motivul: am avut nevoie astazi, rapid, de un astfel de stabilizator, pe care sa-l pot face pe loc cu piese pe care le am in casa. Nu e vorba de bani, ci pur si simplu nu am avut ragazul necesar sa dau o fuga pana la magazin sa iau un LM317.

Eu chiar cred in eficienta schemelor simple, clasice - este arhisuficienta pentru moment.

Una peste alta - schema sugerata anterior, pentru 9V (cu un BD 139 in loc de 2N3055, din cauza dimensiunilor) este extrem de simpla, poate de aceea a si functionat din prima, fara ajustari de valori. Nu m-am putut abtine sa nu-i adaug, acum vreo ora, si o siguranta de 0,5 A pe iesire. (!)

Stabilizatorul este acum incorporat in acest minunat Graetz.

Gata, multumesc de ajutor tuturor!

:aplauze :aplauze :aplauze

post-60467-139829631762_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări