Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Program proiectare sursa smps

cearda

Postări Recomandate

Va salut,am gasit de curand un soft de proiectare surse smps,introducem parametrii si softul auto genereaza schema etc.

Cateva imagini cu softul.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

As dori sa stiu daca cu acest soft as putea crea o sursa smps pentru amplificatoare audio?

Softul se numeste:PI Expert v9.0

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CIBY2

2

• mcxc

2

• Marian

1

• cearda

1

Top autori în acest subiect

Interesant programul, fie macar si din motivul ca se sugereaza deja o configuratie de cablaj... probabil corectitudinea schemei generate depinde si de cerintele introduse, cu cat softul cere mai multe informatii si mai detaliate cu atat solutia oferita este mai informata si corecta...LE: Imi retrag adfirmatia de mai sus, tocmai ce l-am descarcat si testat, este foarte limitat din multe puncte de vedere, nu l-as folosi cu nici un chip...

Link spre comentariu

Este un soft de la Power Integration cu care se proiecteaza smps numai pentru integratele lor, TNY-uri si TOP-uri. Nu e ceva universal.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

...este foarte limitat din multe puncte de vedere, nu l-as folosi cu nici un chip...

Nu mi-a placut nici mie. Cablajul cam indoielnic, nu spun ca nu ar merge doar ca nu-mi place cum arata.
Link spre comentariu

Dupa mine arata foarte bine cablajul.Sunt multi, mai ales in regim de diy care nu iau in considerare caile curentilor si traseele de semnal atunci cand proiecteaza pcb pentru un smps

Link spre comentariu

Poate cineva sa imi spuna cum pot selecta Top225y in acest program? De o ora caut de unde il pot alege si nu am reusit inca......

Nu ai sa-l gasesti.De la varianta cu nr. 6, cei de la Power Integration au scos integratele TOP20X si 22X. Sunt deja obsolete.Programul in sine este OK si ajuta foarte mult la realizarea surselor, mai ales in ce priveste traful. L-am folosit in constructia invertoarelor prezentate la tehnica sudurii, in topicul Aparat de sudura in comutatie rusesc. Pana sa-l folosesc era un chin realizarea surselor auxiliare cu TOP 2XX.L-am folosit si la realizarea unei surse pentru o bormasina cu TOP249, dar l-am inlocuit repede cu un montaj cu UC3842 datorita limitarilor in ce priveste varfurile de curent.
Link spre comentariu

Pentru acel aparat vreau sa recalculez transformatorul ( ati specificat ca este necesar pentru alt TOP), Nu am gasit 224 si am luat 225...

Te referi la sursa auxiliara pentru invertorul de sudura?Daca da, atunci TOP225 nu este cel mai indicat, decat daca ii pui un traf pe masura puterii ce o poate duce. Orice traf subdimensionat fata de plaja de putere ce o suporta TOP-ul respectiv il va face sa lucreze intrun regim aiurea. Pentru puteri de 15 - 20W folositi TOP 201, 202, 221, sau 222. Cele mai puternice necesita un miez mai mare decat E20 sau E25 utilizabil acolo. Sau mai poti folosi TOP24X, nu stau sa caut care se potriveste la aceasta putere, afli din datasheet si il gasesti si in program.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări