Vizitator Spartacuska Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Buna, am primit de la cineva acest osciloscop, i-am inlocuit cablul de alimentare, acum este perfect functional, dar m-ar interesa: manual, schema daca se gaseste si sonda. Ma puteti ajuta? Multumesc anticipat! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 http://www.arhimed.info/circuits/LO70.html ESTE LO-70 , ло-70 Link spre comentariu
Vizitator Spartacuska Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 http://www.arhimed.info/circuits/LO70.htmlESTE LO-70 , ло-70Da, am gresit eu, m-am corectat... multumesc de schema, ramane sa vad unde gasesc vreo sonda si manual... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Nu-ti trebuie nici manual, nici sonda. Pentru "sonda" legi firul de masa la mufa din stanga jos, iar firul de semnal il legi la una dintre cele trei mufe dispuse in triunghi de deasupra mufei de masa. Comutatorul din mijloc ar trebui sa fie de la baza de timp. Daca faci o poza (mai reusita) cu fata osciloscopului, in care sa se vada bine scrisul, iti scriu eu pe poza ce fac/sunt butoanele respective. PS : http://www.wasp.kz/articles.php?article_id=675 Link spre comentariu
Vizitator Spartacuska Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Am facut o poza noua, se vede mai bine partea din fata. Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Stanga sus - luminozitateDreapta sus - focalizareComutatorul e baza de timpPotentiometru de deasupra e reglaj fin baza de timpPotentiometrele stanga si dreapta, cele de sub focus si luminozitate sunt pt reglare pozitiei trasei, sagetile indica directiaPotentiometrul din dreapta jos nu stiu ce face, nici intrarea de sub el cum o poti folosi Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Stanga sus - luminozitatePotentiometrul din dreapta jos......este ptr. sincronizarea cu semnal din exterior („Sinhronizaţia”) Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Eu am dat informatiile din realitate, detin un astfel de osciloscop.Limba lui Stalin imi e destul de straina, am mai deprins alfabetul de nevoie,atunci cand caut informatii despre lampi. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 OFF TOPIC : Limba lui Stalin era georgiana...ca o fi invatat rusa e altceva.In dreptul acelui potentiometru este scris "SINHR"...o mica analogie te duce la SYNC. Link spre comentariu
Vizitator Spartacuska Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Am gasit adaptor BNC-jack, acum sunt in cautare de sonda .Era sa uit: am mai primit cadou un alt osciloscop, dar ii lipseste placa cu baleiajul vertical. Daca maine va dau modelul, imi spuneti daca se poate resuscita scula? Sa nu radeti de mine ca reconditionez aparate de 40 de ani, dar le-am primit cadou si daca tot sunt functionale vreau sa le si folosesc. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Te complici cu sondele...Un cablu coaxial de 50ohmi sau de TV (dar mai flexibil), sau chiar cablu de microfon cred ca sunt mai mult decat bune in cazul osciloscopului tau. Sondele sunt cam asa:-ieftine, de pe ebay, pe la 6-10 euro;-scumpe - romanesti oxidate ca naiba;-scumpe - straine, foarte probabil oxidate ca naiba. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Pe forum se vand sonde noi (tip ebay) la 50 leiSh romanesti, chiar mai ieftine (dar mai rar).Intr-adevar la ce mufa are osciloscopul, sonda poate sa fie doar un cablu, ca mai mult de audio nu cred ca merge oscul Link spre comentariu
Vizitator Spartacuska Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Am si cealalta scula de care am vorbit un E 0104M. O sa pun poze, fiindca l-am primit macelarit. Poate aveti acasa prin cutii componenetele necesare sa-l fac sa functioneze. Link spre comentariu
Vizitator electricescu Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Am si cealalta scula de care am vorbit un E 0104M. O sa pun poze, fiindca l-am primit macelarit. Poate aveti acasa prin cutii componenetele necesare sa-l fac sa functioneze.Am plăcile de la un e0104. Piese de pe ele pot fi folosite la e0104m.Mai am un oscic, rusesc, h3013, fărâmat de mine din prea multă prostie. Are schemă. S-ar putea ca să-l repari cu piese din oscicul rusesc h3025 de care scrii în celălalt topic. Mai am și topicul ăsta: Schimb de plăci de osciloscoape. Aștept oferte convenabile. icon_jook Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum