Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statie amplificare + difuzoare

Vizitator liviu666

Postări Recomandate

Vizitator liviu666

Salut am o statie de amplificare technics su v560 si nu stiu cum sa leg 2 difuzoare care sunt de 150W 4ohm pe canalele statiei respective.Scrie in felul urmator A or B 4~16 ohm/each speaker;A and B 8~16 ohm/each speaker.Cum sa le, leg sa fie bine unul pe canalul a si unul pe b sau amandoua pe acelasi canal? Mersi.Revin cu inca o problema daca iau basul din amplificator si dau un pic de volum sa zicem 15% oscileaza difuzoarele ca si cum ar avea bas in ele dar nu se simte distorsiuni sau ce sunt alea?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

daca amplificatorul stie 4 ohmi comform specificatilor, atunci pune una pe un canal, alta pe celalalt canal, pe una din iesiri, ori pe A ori pe B. la volum mare verifica si urmareste temperatura finalilor. unele amplificatoare au dat in specificatii ca suporta 4 ohmi, dar in realitate nu prea, sau nu la volum mare.am modificat si eu... daca incintele sunt de tipul inchise, verifica etanseitatea lor. nu trebuie sa rasufle daca pot spune asa.daca sunt de tipul bass-reflex, probabil nu sunt acordate bine, sunt acordate la o frecventa ma joasa decat ar trebui. posibil distorsiuni pe traseul audio de la sursa de semnal pana la amplificator inclusiv, supramodulare din partea de preamplificare, distorsiuni neliniare. daca ai un buton "low cut" pe amplificator, apasa-l... vei mai sacrifica putin din frecventele joase dar va fi mai sigur pentru difuzoarele de bass...

Link spre comentariu
Vizitator liviu666

Mersi de raspuns in primul rand.Mai am un sal 4050 de joase care este intr-o incinta inchisa bass pression sau cum se numeste el.Celelalte 2 difuzoare sunt pe bass reflex dar "sal-ul" nu face acelasi lucru ca astea.

Link spre comentariu
liviu666, dacă legi difurile alea de 4 Ohmi la ampliful ăsta şi dai ceva mai tare volumul, o să cauţi SVI3205 ca să-l înlocuieşti. Foloseşte numai boxe de 8 Ohmi, Technics-urile din seriile astea AA sînt fragile.
Link spre comentariu
Vizitator liviu666

Ok nu o sa le, leg pe amplificator dar mai am o statie de masina 2x200w pe 4 ohmi dar problema este cum fac rost de alimentare pentru ea pentru ca eu am in casa cea mai mare sursa de curent de 16v si 6A.Nu cred ca v-a face fata statiei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări