Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curiozitate

dzyk2000

Postări Recomandate

Am un topic deschis in depanari casnice despre un incarcator de tableta ars, nu mai am nevoie de lamuriri pentru ca am comandat altul dar nu inteleg o treaba, am desfacut tableta si pe acumulator scrie 3,7v 3000 m, e normal sa o incarc cu un incarcator de 5v 2000 mA cum a fost cel pe la avut ?, pun intrebarea pentru ca bateria nu prea ma tinea foarte mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dzyk2000

6

• Marian

2

• validae

1

• morarul

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am un topic deschis in depanari casnice despre un incarcator de tableta ars, nu mai am nevoie de lamuriri pentru ca am comandat altul dar nu inteleg o treaba, am desfacut tableta si pe acumulator scrie 3,7v 3000 m, e normal sa o incarc cu un incarcator de 5v 2000 mA cum a fost cel pe la avut ?, pun intrebarea pentru ca bateria nu prea ma tinea foarte mult.

Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu un raspuns?
Link spre comentariu

1.-S-a tot discutat si rediscutat si re-rediscutat conditiile optime pentru incarcarea de acumulatori laptop, era suficient sa cauti o tzara...

2.-Cand deschizi un topik nou trebuie sa accepti faptul ca este necesara in primul rand rabdarea, nu poti pretinde ca de la 11 minute dupa deschiderea subiectului sa ai deja raspunsul pe tava, nu poti pretinde de fapt nici un fel de time frame, adica timp de raspuns, poti doar sa astepti.

Link spre comentariu

Acumulatorul se incarca cu un curent de maxim 1/2 din capacitate (incarcare rapida) dar in mod uzual incarcarea se face la curenti de 1/10 sau 1/3 din capacitatea exprimata in mA/h. Deci acumulatorul tau de 3000mA/h nu se va incarca cu un curent mai mare de 1500mA, practic sub acest curent.Incarcatorul are maximul de 2A tocmai pentru a nu fi solicitat la maximum (rezerva de putere) pentru ca la inceputul incarcarii, curentul este mai mare, scazand treptat spre sfarsitul incarcarii.

Link spre comentariu

1.-S-a tot discutat si rediscutat si re-rediscutat conditiile optime pentru incarcarea de acumulatori laptop, era suficient sa cauti o tzara...

2.-Cand deschizi un topik nou trebuie sa accepti faptul ca este necesara in primul rand rabdarea, nu poti pretinde ca de la 11 minute dupa deschiderea subiectului sa ai deja raspunsul pe tava, nu poti pretinde de fapt nici un fel de time frame, adica timp de raspuns, poti doar sa astepti.

Da, ai dreptate cu timpul de reactie dar din punctul meu de vedere nu esti pe subiect si nu inteleg dece raspunzi daca nu incerci sa ajuti, nu vorbeam de acumulatori de laptop eu aici ( nici nu cred ca te-a interesat subiectul), vorbeam de niste valori de incarcare a unui acumulator.

Pe mine ma intereseaza daca e normal sa incarci un acumulator cu un voltaj mai mare dar cu un amperaj mult mai mic. Nu inteleg comentariul tau pe langa subiect, cauta un chat daca ai doar chef de vorba.

Link spre comentariu

Acumulatorul se incarca cu un curent de maxim 1/2 din capacitate (incarcare rapida) dar in mod uzual incarcarea se face la curenti de 1/10 sau 1/3 din capacitatea exprimata in mA/h. Deci acumulatorul tau de 3000mA/h nu se va incarca cu un curent mai mare de 1500mA, practic sub acest curent.Incarcatorul are maximul de 2A tocmai pentru a nu fi solicitat la maximum (rezerva de putere) pentru ca la inceputul incarcarii, curentul este mai mare, scazand treptat spre sfarsitul incarcarii.

Multumesc foarte mult de raspuns, un raspuns detaliat din care pot intelege ceva, astia sunt userii de care are nevoie elforum, nu ca tine mariane, ai vanat si tu un post si ai raspuns ca sa te mai cunoasca si pe tine lumea, eu cand nu stiu nu ma bag.
Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca este ok, apropo am vazut ca ai raspuns si pe topicul din depanari casnice si ai venit cu ideea din sursa, nu am facut inca treaba asta dar am schimbat ieri piesele din el cu aceleasi valori si cum l-am bagat in priza a busit din nou si nu m-am mai chinuit si am dat comanda de altul, tocmai din acest motiv am pus intrebarea asta pentru ca am desfacut tableta sa vad acumulatorul si cand am vazut valorile am fost curios pentru ca bateria nu prea ma tine decand am cumparat tableta.
Link spre comentariu

Da! Este normal sa incarci un acumulator cu o tensiune mai mare decat tensiunea lui nominala, si cu un curent mai mic decat cel mentionat ca fiind ,,capacitatea lui energetica" exprimata in mA/ora, sau A/ora.Asta, deoarece doar acest lucru te-a interesat!

Link spre comentariu

Da! Este normal sa incarci un acumulator cu o tensiune mai mare decat tensiunea lui nominala, si cu un curent mai mic decat cel mentionat ca fiind ,,capacitatea lui energetica" exprimata in mA/ora, sau A/ora.Asta, deoarece doar acest lucru te-a interesat!

Multumesc pentru raspuns.
Link spre comentariu

...nu vorbeam de acumulatori de laptop eu aici...vorbeam de niste valori de incarcare a unui acumulator...

Care e fix acelasi lucru, n-are importanta la ce este folosit acel acumulator, exista unele principii elementare carora practic orice acumulator se supune, deci repet, puteai citi si aflai raspunsul.

PS: Intrebare: oare realizezi cate reguli ai incalcat deja din regulamentul forumului? si unele in mod repetat chiar... parafrazand pe @Smilex poate scapi ieftin si tu...

Link spre comentariu

@dzyk2000 -pui un titlu inutil, exact pe dos fata de regulament, postezi unde nu trebuie (ori postai unde era vorba de incarcator, ori deschideai un subiect la sectiunea incepatorilor), citezi inutil mesaje si mai si crezi ca daca ai pus o intrebare, trebuie neaparat cineva sa-ti raspunda imediat, de parca ai fi platit, sau ceva :nebunrau:

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări