Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare acumulator

MuSi

Postări Recomandate

M-am gandit sa postez aici deoarece este vorba de un acumulator de 4v (2 celule cu Pb) si probabil ca acest sistem exista si la o masina...Ieri la ora de chimie mi-am dat seama ca eu trebuie sa-mi incarc acumulatorul de la bicicleta invers (- pe + si + pe -) :nas: . Acum as putea numai sa scot acumulatorul si sa-l incarc separat, dar eu vreau sa il incarc de la dinamul de pe roata din spate. As putea sa inversez si firele dupa puntea redresoare dar aici apare problema: cand merge dinamul vreau sa mearga si farurile. Asta inseamna ca o data dinamul imi va da mie curent la faruri (+ si -) si totodata imi va da curent la baterie (- si +) pentru a o incarca.Am nevoie doar de niste sfaturi sau o schema care-mi va arata cum sa fac asta...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MuSi

2

• Relav

1

• YO8CDQ

1

• leo 17

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ziua, incarci acumulatorul cu plumb, iar seara, printr-un intrerupator, folosesti dinamul pentru becuri. Daca nu, incarca bine acumulatorul, si vei consuma din el pentru far, stop, si claxon. Scheme pentru incarcat acumulatori sunt destule pe net, in cazul tau 400 de mA, nu este o problema. Petrica

Link spre comentariu

Ieri la ora de chimie mi-am dat seama ca eu trebuie sa-mi incarc acumulatorul de la bicicleta invers (- pe + si + pe -) :nas: .

Cum ai ajuns la concluzia asta? Acumulatorii se incarca punand + de la sursa la + acumulator si - sursa la - acumulator. Niciodata altfel.
Link spre comentariu

daca acumulatorul care vrei sa l pui in circuit are o capacitate mica pana la 1 a ,dinamul poate incarca acumulatorul si poate duce si becul pe far

Link spre comentariu

Ieri la ora de chimie mi-am dat seama ca eu trebuie sa-mi incarc acumulatorul de la bicicleta invers (- pe + si + pe -) :nas: .

Cum ai ajuns la concluzia asta? Acumulatorii se incarca punand + de la sursa la + acumulator si - sursa la - acumulator. Niciodata altfel.

Este un acumulator cu Pb si acid. Ca ''bateria de masina''.

Ziua, incarci acumulatorul cu plumb, iar seara, printr-un intrerupator, folosesti dinamul pentru becuri. Daca nu, incarca bine acumulatorul, si vei consuma din el pentru far, stop, si claxon. Scheme pentru incarcat acumulatori sunt destule pe net, in cazul tau 400 de mA, nu este o problema. Petrica

Deci ce vreau eu nu este posibil, nu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări