Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de gaurit cu coloana

Darius_Tm

Postări Recomandate

Buna Doresc sa cumpar o masina de gaurit cu coloana romaneasca . Am gasit un G16 si un G6 . Cel ce vinde a spus functioneaza si ca le-a reparat el iar G 16 are menghina mare montata iar G6 il vinde fara menghina. Ce pret credeti ca ar merita fiecare ?Cand o sa merg sa le vad ce spuneti ca ar fi cel mai important sa verific ?La ce se refera "NUMARUL TREPTELOR DE AVANS MECANIZAT" la o masina de gaurit ? dupa cate am citit G16 are asa ceva .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu cnc

2

• Darius_Tm

2

Top autori în acest subiect

La ce se refera "NUMARUL TREPTELOR DE AVANS MECANIZAT" la o masina de gaurit ? dupa cate am citit G16 are asa ceva .

Acea masina de gaurit cu coloana are avans mecanic la coloana de lucru, daca se cupleaza avansul burghiul coboara si gaureste fara sa-l mai actionezi tu, se foloseste de regula la burghie peste Ø12mm.Poate sa mai aibe si avansuri pentru pasii uzuali de filet si anume 0.8mm/rot, 1.0 1.25 1.5 1.75 2.0, masina poate fileta piese cu tarodul prins in portarozi speciali.Important masina sa functioneze, sa te uiti cat de gaurita este masa si poti sa vezi cum a fost exploatata iar cel mai important la o masina de gaurit coloana de lucru sa nu aibe bataie radiala.Dupa mine eu as alege masina mai mare, depinde ce doriti sa construiti si ce atelier sa dotati.
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns , gauri mai mari de 16 mm nu am nevoie momentan . Ce pret ar putea avea un G16 ? daca functioneaza si starea lui vizibila este cam proasta (a fost depozitat in curte si are urme de rugina ).Are cineva un pdf sau imi poate scrie o lista cu masinile de gaurit fabricate in tara noastra , eventual si ceva caracteristici despre fiecare ?

Link spre comentariu

...gauri mai mari de 16 mm nu am nevoie momentan . Ce pret ar putea avea un G16...

Un G40, este doar cu 200...300 mm mai inalt si ceva mai greu decat un G16, dar poate actiona un burghiu cu diametrul de 40 mm. Radu are dreptate. Atunci cand faci o asemenea dotare, trebuie sa gandesti si in perspectiva, nu numai momentan.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări