tranzistoras Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Am un senzor PIR pe care as vrea sa-l modific pentru ca durata impulsului pe releu sa fi ceva mai mare. Din fabrica ar avea 4 secunde, eu as vrea sa-l fac cam de 10-15 secunde. Nu inteleg ce integrat are ca sa caut ceva pe Google. Vreau sa aprind un bec alimentat la 12 V si 4 secunde este prea putin. O poza cu dumnealui: http://i1353.photobucket.com/albums/q67 ... 7f71b7.jpg Merci. Link spre comentariu
leo 17 Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 poti sa jonglezi cu electrolitici pt marirea perioadei de temporizare[in afara de cei de filtraj tensiune] Link spre comentariu
validae Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 De obicei se foloseste AO cvadruplu LM324 in senzorii PIR. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Mai 22, 2013 Autor Partajează Postat Mai 22, 2013 Asta trebuie sa fie. M-am uitat mai insistent si un 2 si un 4 s-ar cam vedea. Link spre comentariu
salsa Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 http://www.niqro.3x.ro/PIR/PIR.htm Schema este foarte asemanatoare. Trebuie sa gasesti echivalentul lui D3 si C14 in senzorul tau. E suficient daca maresti echivalentul lui R22. Schimband si "C14" intr-un senzor pentru alarma am ajuns la temporizare de minute, ca la senzorul pentru iluminat. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Mai 23, 2013 Autor Partajează Postat Mai 23, 2013 Multumesc, am gasit condensatorul dar rezistenta nu. Am modificat doar condensatorul si am obtinut o temporizare de 20 si ceva de secunde. Credeti ca ar fi vreo problema daca ramane asa? Pentru cei interesati condensatorul este cel incercuit: http://i1353.photobucket.com/albums/q67 ... ef9a88.jpg si l-am scimbat de la 22microfarazi la 220microfarazi. Acum trebuie doar sa mai inlocuiesc releul cu unul normal deschis. Pe releu scrie SS1A05. Dintr-o foaie de cataloc inteleg ca bobina releului se alimenteaza la 5 volti. Oare daca pun unul de 3 volti se intampla ceva? Link spre comentariu
validae Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 Pune releul cu specificatiile originale, daca pui unul de 3V va lua curent mai mare si ca urmare, tensiunea va scadea drastic, ducand la nefunctionarea detectorului.In cel mai rau caz, inseriaza cu releul de 3V o rezistenta astfel incat rezistenta totala sa fie egala cu rezistenta bobinei vechiului releu. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Mai 23, 2013 Autor Partajează Postat Mai 23, 2013 Pai am dat sus modelul de releu. Daca cineva ma poate ajuta, ar fi perfect. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Iunie 5, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2013 nu-mi poate da nimeni o varianta de releu? Am mai cumparat un senzor pir si bobina are 500 ohmi. Link spre comentariu
gabiunu Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 SS1A05 pare a fi un releu reed, diferit fata de releul electromagnetic si dupa cate vad permite doar 0.5 Amperi prin contacte. Inseriati contactele releului reed cu bobina noului releu( la 12 Volti de exemplu) si alimentarea de forta pentru bec. Releul de 3 Volti, daca este dintr-un termostat, sa stiti ca nu este bun, este de tip bistabil, adica alimentand bobina intr-un sens cupleaza iar daca inversam alimentarea atunci el decupleaza. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Iunie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2013 Stiu la ce va referiti dar nu stiu care ar fi diferenta in montajul electronic. La urma urmei si releul reed are un contact si o bobina. Am rele de 3 volti normale. Link spre comentariu
gabiunu Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 M-am uitat din nou la modulul dumneavoastra si vad ca este cu alimentare separata, nu la 220 Vca. Deci trebuie modificata un pic partea de comanda a releului si merge. Releul normal de 3V are rezistenta bobinei sub 100 de ohmi. Daca inlocuim tranzistorul de comanda cu un BD de exemplu si inseriem bobina cu o rezistenta de valoare mai mica ar trebui sa lucreze. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Iunie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2013 M-am uitat si eu destul de atent pe placa, si nu vad care ar fi tranzistorul de comanda al releului. Mie imi pare ca releul este alimentat "direct" din operational. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Iunie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2013 Ok, am mai sapat nitel: am scos regulatorul si releul ca sa se vada mai bine traseele http://i1353.photobucket.com/albums/q67 ... 4c8705.png. Tranzistorul BD ar trebui sa vina montat in locul de alimentare al bobinei releului dupa aceasta schema? http://i1353.photobucket.com/albums/q67 ... 5ba2e7.png dioda ar trebui sa dispara? aceasta fiind bobina de pe releu. Folosind aceasta modificare pot sa trec la un releu de 12 v? Link spre comentariu
gabiunu Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Daca dispare dioda, au disparut si tranzistorul/regulatorul si integratul din schema, dupa cateva clicuri. Incercati sa scoateti schema electrica a montajului. Cu ce tensiune se alimenteaza montajul? Becul de 12 Volti ce putere are? Din ce sursa alimentati becul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum