Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare senzor PIR


tranzistoras

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • tranzistoras

    9

  • gabiunu

    3

  • validae

    2

  • leo 17

    1

Top autori în acest subiect

Multumesc, am gasit condensatorul dar rezistenta nu. Am modificat doar condensatorul si am obtinut o temporizare de 20 si ceva de secunde. Credeti ca ar fi vreo problema daca ramane asa? Pentru cei interesati condensatorul este cel incercuit: http://i1353.photobucket.com/albums/q67 ... ef9a88.jpg si l-am scimbat de la 22microfarazi la 220microfarazi.

Acum trebuie doar sa mai inlocuiesc releul cu unul normal deschis. Pe releu scrie SS1A05. Dintr-o foaie de cataloc inteleg ca bobina releului se alimenteaza la 5 volti. Oare daca pun unul de 3 volti se intampla ceva?

Link spre comentariu

Pune releul cu specificatiile originale, daca pui unul de 3V va lua curent mai mare si ca urmare, tensiunea va scadea drastic, ducand la nefunctionarea detectorului.In cel mai rau caz, inseriaza cu releul de 3V o rezistenta astfel incat rezistenta totala sa fie egala cu rezistenta bobinei vechiului releu.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

SS1A05 pare a fi un releu reed, diferit fata de releul electromagnetic si dupa cate vad permite doar 0.5 Amperi prin contacte. Inseriati contactele releului reed cu bobina noului releu( la 12 Volti de exemplu) si alimentarea de forta pentru bec. Releul de 3 Volti, daca este dintr-un termostat, sa stiti ca nu este bun, este de tip bistabil, adica alimentand bobina intr-un sens cupleaza iar daca inversam alimentarea atunci el decupleaza.

Link spre comentariu

Stiu la ce va referiti dar nu stiu care ar fi diferenta in montajul electronic. La urma urmei si releul reed are un contact si o bobina. Am rele de 3 volti normale.

Link spre comentariu

M-am uitat din nou la modulul dumneavoastra si vad ca este cu alimentare separata, nu la 220 Vca. Deci trebuie modificata un pic partea de comanda a releului si merge. Releul normal de 3V are rezistenta bobinei sub 100 de ohmi. Daca inlocuim tranzistorul de comanda cu un BD de exemplu si inseriem bobina cu o rezistenta de valoare mai mica ar trebui sa lucreze.

Link spre comentariu

M-am uitat si eu destul de atent pe placa, si nu vad care ar fi tranzistorul de comanda al releului. Mie imi pare ca releul este alimentat "direct" din operational.

Link spre comentariu

Ok, am mai sapat nitel: am scos regulatorul si releul ca sa se vada mai bine traseele http://i1353.photobucket.com/albums/q67 ... 4c8705.png. Tranzistorul BD ar trebui sa vina montat in locul de alimentare al bobinei releului dupa aceasta schema? http://i1353.photobucket.com/albums/q67 ... 5ba2e7.png dioda ar trebui sa dispara? aceasta fiind bobina de pe releu. Folosind aceasta modificare pot sa trec la un releu de 12 v?

Link spre comentariu

Daca dispare dioda, au disparut si tranzistorul/regulatorul si integratul din schema, dupa cateva clicuri. :da Incercati sa scoateti schema electrica a montajului. Cu ce tensiune se alimenteaza montajul? Becul de 12 Volti ce putere are? Din ce sursa alimentati becul?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări