profesionistulamator Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Salut toti colegii acestui forum!Detin un aparat de radio Sony si as vrea sa-i curat potentiometrele(paraie),am aflat ca alcoolul izopropilic ar fii cel mai indicat.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi despre curatare si eventual o ulterioara ungere a lor.Va rog sa-mi explicati mai pe indelete pentru ca nu prea,,le mananc pe paine'' .Multumesc anticipat.Toate cele bune! Link spre comentariu
leo 17 Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 il disfaci cu atentie fiecare componenta o cureti cu alcool tehnic ,pt componentele in miscare un pic lichid de ungere si il ansamblezi la loc Link spre comentariu
validae Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Eu la potentiometrele cu zgomot, folosesc un creion cu mina moale cu care frec portiunea rezistiva zgariata, are efect mai de durata decat alcoolul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 De cele mai multe ori nu merita demontarea potentiometrului,si se rezolva cu un spray care curata si lubrifiaza,gen kontakt 60,sau orice alt tip,acum e de unde alege.La potentiometrele capsulate am mai fentat armata dand o gaura de 1,5mm in carcasa,in asa fel incat sa nu distrug nimic la interior(asta afli dupa ce vei desface macar cateva tipuri ca sa te prinzi unde poti da gaura)si pe acolo pulverizam spray sau cel mai bine,daca mai gasesti,petrol lampant...asta chiar e greu de gasit,dar merita folosit.Normal ca treaba cea mai gospodareasca,e demontarea si curatarea fiecarei componente cu orice solvent(eu folosesc des acetona) si pe urma gresez cu vaselina siliconica inclusiv banda de carbon.Aceasta metoda e buna pt ca iti ofera informatii si asupra uzurii interioare atat a cursorului cat si a benzii de carbon,dar daca prin curatare fara demontare se rezolva defectiunile de functionare,eu prefer sa aman demontarea. Link spre comentariu
leo 17 Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 intr o carte de george oprescu [caledoscop audio 1982] recomanda pref de mina de creion si cu miere de albine pt ''regenerarea ''potentiometrelor Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 He he,pe vremea aia nu se stia de toner...altfel nimic de comentat,cartile lui GD Oprescu au fost pt multi de capatai. Link spre comentariu
leo 17 Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 am 5 carti de george oprescu cu ele am pasit in lumea electronicii'' Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Petrolul, daca mai gasiti! Curata si unge!!! Link spre comentariu
profesionistulamator Postat Mai 25, 2013 Autor Partajează Postat Mai 25, 2013 Multumesc pentru sfaturi.Ideea este ca am cumparat alcool izopropilic si vaselina tehnica care nu stiu daca este tot una cu vaselina siliconica.Am mai descoperit ceva la acest aparat si anume ca dupa un an de nefolosire are pe undele scurte un sunet de fond mai mare ca inainte(fasait) si dupa unele consultari cu alti,,profesionisti'' ca mine ar fii vorba de ceva condensatori uzati.Un sfarsit de saptamana foarte placut! Link spre comentariu
mitokadona Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 incepe cu potentiometrul, dupa care poti sa schimbi si condensatorii....important este sa incepi cu ceva! Link spre comentariu
profesionistulamator Postat Mai 27, 2013 Autor Partajează Postat Mai 27, 2013 Am reusit sa curat potentiometrele cu alcool izopropilic si apoi sa le gresez cu acea vaselina tehnica fara sa le desfac.Fiecare potentiometru are un mic orificiu in spate si pe acolo am injectat cu o seringa.Schimbare totala!parca nici nu se mai aude acel fasait de care spuneam.Ce sa mai.......ma gandeam sa i-mi deschid un service ))))Numai bine la toti!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum