Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator acumulatori NI MH

GEO 53 BN

Postări Recomandate

Buna seara,Am un aparat foto digital,care este alimentat cu patru acumulatori,NI-MH,format AA(R6),cu capacitatea de 2600 mAh.Pentru a nu ramine in pana,am mai cumparat inca patru acumulatori cu capacitatea de 2650 mAh.Pentru incarcarea lor,am un incarcator,cu care pot incarca patru acumulatori simultan.Tensiunea de iesire este de 1,2V si curentul de 0,12 A.Dupa aproximativ 10h incarcatorul se decupleaza automat. Daca poate cineva sa-mi spuna,valoarea curentului si tensiunii cu care se incarca acumulatorii Ni-MH,ca sa stiu cite ore sa tin la incarcat acumulatorii.Citeam undeva ca ,curentul de incarcare trebuie sa fie de cca. 10% din capacitatea acumulatorului,dar nu se vorbea nimic de tensiunea de incarcare.Vreau sa construiesc un incarcator,dar nu stiu curentul si tensiunea pe care trebuie sa le asigure.Tensiunea ar trebui sa fie de 1,2V cum scrie pe incarcatorul pe care-l am?Multumesc si o seara buna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rimache

1

• GEO 53 BN

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări