Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema kit amplificator audio

Postări Recomandate

cu o sursa de pc as putea sa rezolv ceva? la mufa de intra in placa de baza sunt +12v -12v si gnd

nu,fara sa modifici sursa.de obicei -12v sunt luati tot din aceias infasurare cu +12v numai ca are o dioda mai mica ca putere si trebuie sa modifici dioda aceia
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

Salut, am pus 2 module cu tda7294 intr-un amplif Technics SA-GX200.

Fara semnal radiatorul se incalzeste pana la a nu mai putea tine mana pe el.

Oare curentul de repaus sa-l incalzeasca asa mult?

Posted Image

Link spre comentariu

Am uitat sa scriu ca s-a rezolvat.Am lasat povestile si am pus-o la osciloscop.Oscila pe aprox 600khz si am vazut apoi ce gresise la montare,A luat o singura masa de la vechiul integrat si a dus-o la masa de forta a modulului.Am dus masa la masa intrare a modulului(sant 3 pini apropiati:masa,semnal,stby).Am pus apoi cate un fir de la masa din apropierea electroliticilor mari din placa de baza la fiecare masa de forta de pe module,intre cei doi electrolitici mari de pe fiecare modul.A disparut orice urma de brum.Multumesc pt raspuns.

Link spre comentariu

Oscilarea este o boala aparent incurabila a integratelor din gama TDA, multi s-au plans din acest motiv, de cele mai multe ori neatentia in legaturile electrice sau cablaj trasat defectuos sunt cauzele, uneori o mica compensare te scapa de griji. PS: Evident ca nu ma refer la tine Boss ( @Miticamy ) ci asa in general, sincer sa fiu am fost surprins sa vad ca ai venit aici cu o problema, mi-e greu sa cred ca tie ti-ar mai putea creea ceva probleme. :da

Link spre comentariu

Pai intai mi-a descris telefonic problema si pana sa vina cu mortul am testat si eu un pic forumul.De multe ori de la o intrebare banala obtii informatii ce-ti folosesc si in alte cazuri.Si cetateanul se ocupa de audio mult mai mult decat o fac eu.Nu ma asteptam sa faca numai o conexiune de masa.Si ca o regula observata in atatia ani,lucrarile facute de alte persoane pe care eventual trebuie sa le indrepti sant mult mai dificile decat cele abordate de tine de la zero.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări