Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Condesator Auto pt. Sistem Audio Golf IV

Vizitator Doctorul_TM

Postări Recomandate

Nu trebuie sa fie neaparat cablu din genul celor de la kituri, pur si simplu mergi la un magazin de profil electric si cauti cablu multifilar cu sectiune/suprafata de 10mm^2 sau mai mare in functie de ceea ce gasesti, cauti sa fie cat mai flexibil pentru a putea fi montat mai usor, pentru ca exista si multifilar cu firele ceva mai groase si la sectiunea aia deja sunt foarte rigide, cu siguranta nu va fi ieftin dar securitatea electrica trebuie sa primeze, iei unul rosu si altul negru de lungime egala si suficienta cat sa ajunga din spate unde montezi ampliful pana la borne, probabil 5m din fiecare ar trebui sa ajunga dar pentru a fi sigur masori. Apoi siguranta cred ca o poti pastra pe aia ce o ai, la asemenea cabluri in eventualitatea unui scurtcircuit nedorit/accidental curentul prin siguranta ar depasi rapid si mult cei 60A la care este evaluata deci ar ceda, o alta solutie ( desi nu pot fi sigur si daca ma insel rog sa fiu corectat ) ar putea fi folosirea unui monopolar de 50A sa zicem, siguranta din aia automata care declanseaza, ai scapa de stresul inlocuirii sigurantei, stiu ca sunt folosite pe retelele de CA dar nu vad pentru ce n-ar functiona si la CC, principiul ar trebui sa fie acelasi...LE:Pentru simplitatea si flexibilitatea montarii cablurilor atat la bornele acumulatorului cat si la cele ale amplifului ai putea folosi terminale de genul asta:Am folosit si eu destul de des si sunt foarte usor de atasat si eventual cositorit cablurile la ele si apoi se prind pe surub foarte simplu si fara riscuri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

8

• ratza

2

Top autori în acest subiect

Vizitator Doctorul_TM

Ceau Marian,1. Daca siguranta ce o am e buna, atunci o las pe asta.2. Daca cumpar cablu de alimentare >sau= de 10mm^2, rezolv si asta.Dar ... Mai ramane cablu de masa, de care spuneai ca ar fi bine sa fie legat la borna.E cumva unul din cele doua cabluri ce ai zis sa cumpar, cel negru sau rosu SAU trebe alt cablu ?Daca trebuie alt cablu, ce cablu ? asemanator ca cel de alimentare sau ?

Link spre comentariu
Vizitator Doctorul_TM

@MarianO sa dau o tura prin oras maine dimineata, pe la magazinele de profil din Timisoara, am gasit vreo 4-5 magazine pe la care sa umblu, sa vad ce tipuri de cabluri gasesc.Si cred ca cel mai ok o sa ma orientez spre cablurile de 16mm^2, o sa iau 2 bucati de cate 6 metri.O sa caut si papuci din-aia cum ai aratat in poza, o sa iau vreo 4 bucati.Mai mult, n-am ce sa mai fac decat sa astept persoana potrivita sa imi monteze sistemul :)Oricum iti apreciez rabdarea de acorda sfaturi unei persoane care nu are habar de asa ceva si vreau sa iti multumesc mult pentru ajutor.Daca cumva imi mai vine vreo idee sau intrebare, mai revin, sper sa te mai gasesc pe aici.Weekend fain ;)Ceau ceau !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări