almarghi Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 pentru interesati propun realizarea unui port-cutit de strung cu schimbare rapida, pe care l-am proiectat si care merge foarte bine. Link spre comentariu
bcristian Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Foarte frumos lucrat.Ce sistem de blocare a port-cutitelor ai folosit, se strange ghidajul trapezoidal?Materialul folosit ce e? Link spre comentariu
almarghi Postat Mai 22, 2013 Autor Partajează Postat Mai 22, 2013 blocarea se face cu un excentric - se strange coada de randunica cu maneta cu bila in cap.Materialul e otel pentru scule ramasita de pe la "Faur" (23 August). nu stiu denumirea, dar s-a prelucrat destul de greu Link spre comentariu
alin 105 Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Felicitari pentru proiectare si executie,foarte frumos si ambitios.Adio bailagare!Toate operatiile au fost executate in atelierul propriu?Ce freza ati folosit pt realizarea cozii de randunica? Link spre comentariu
almarghi Postat Mai 22, 2013 Autor Partajează Postat Mai 22, 2013 multumesc pentru aprecieri (si colegului bcristian). am folosit freza din imagine, dar utilajul folosit nu a fost numai al meu (BF20L) pentru ca e prea mic. am fost la un prieten care are un FUS22 la care am facut doar degrosarea (masina lui cam are jocuri in ghidaje). Link spre comentariu
radu cnc Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Felicitari pentru executie, freza coada de randunica a fost cumparata de noua (cat a costat?) sau gasita prin targuri? Link spre comentariu
almarghi Postat Mai 22, 2013 Autor Partajează Postat Mai 22, 2013 freza face parte dintr-un set cumparat odata cu strungul de la www.paulimot.de http://www.paulimot.de/epages/paulimot. ... ucts/13005 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 pentru interesati ...Sunt interesat de sistemul de fixare. Este cu excentric, sau cu alt sistem? Poate pui niste poze mai clare cu acest sistem. Link spre comentariu
almarghi Postat Mai 22, 2013 Autor Partajează Postat Mai 22, 2013 blocarea se face cu excentric. ce te intereseaza mai exact? am desenele in solidworks daca le vrei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Ma intereseaza niste imagini mai detaliate ale excentricului. Link spre comentariu
almarghi Postat Mai 23, 2013 Autor Partajează Postat Mai 23, 2013 nu se vede de afara. e inauntru. uite cateva imagini cu proiectul si te lamuresti. Link spre comentariu
enjoy Postat Iunie 9, 2013 Partajează Postat Iunie 9, 2013 Felicitarile mele! Pare foarte solid. Link spre comentariu
almarghi Postat Iunie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2013 multumesc. a iesit muuult mai ieftin decat la orice magazin. cred ca daca l-as fi dat cuiva sa-l faca, costa tot cat la magazin, dar cu 12 portcutite (eu atatea am reusit pana acum), nu cu 4. oricum, cum zicea Radu prin alt post, niciodata nu sunt destule. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Din cate inteleg eu, excentricul actioneaza o "pastila" care impinge ghidajul "tata" catre cel "mama". Ceea ce nu inteleg, este pozitia laterala a acestei pastile. Ea ar fi trebuit amplasata central, pentru echilibrarea fortelor. Din alt punct de vedere, ma bucur ca din ce in ce mai multi, constata acest avantaj al construirii unor dispozitive in regim propriu. Va rog sa ma credeti ca ceea ce am realizat pana acum la dispozitivul de frezare pe strung, a costat zero lei - bani cash. Lineta, asijderea. Faceti voi calculele, cam cat am economisit. Link spre comentariu
almarghi Postat Iunie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2013 excentricul are lagarul in piesa mare (gri transparenta, care are o jumatate din coada de randunica) si deplaseaza de piesa din imagine. aceasta "trage" de capac (piesa verde) care inchide coada de randunica peste cea a port-cutitului. intre capac si piesa tragatoaer e un surub de reglaj (se vede in prima poza a postului), in caz ca nu-mi ieseau identice cozile de randunica de la port-cutite. nu am umblat niciodata la el. intre capac si piesa mare am pus o foita de cauciuc moale si subtire pe post de arc, care sa asigure deschiderea suportului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum