Vizitator LastSpartan Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 deci, nu am nici o idee despre programare ... dar vreau sa invat sa controlez picuri.am nevoie de o schema de programator pentru picuri si de un mentor cu care sa vorbesc cate in luna si in stele . doresc sa construiesc un frecventmetru cu afisaj ... ma intereseaza domeniul radiosi tre sa fac rost de un frecventmetru avand in vedere ca sunt scumpe, trebuie construit...cel mai usor e cu pic.... se ofera cineva sa fie profesor ? ? ? Link spre comentariu
Vizitator LastSpartan Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 ok... astept...inca.... Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Cel mai usor programator o clona pickit2 , poti construi si programatoare JDM (port serial) dar sunt o pacoste doar te chinui cu ele ca de programat nu programeaza .......De programare te apuci frumos cu profesorul "youtube" / "googel" si inveti limbajul C dupa mine este mai usor de invatat fara nici o cunostinta decat _ASM -ul . Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 deci, nu am nici o idee despre programare ... dar vreau sa invat sa controlez picuri.am nevoie de o schema de programator pentru picuri si de un mentor cu care sa vorbesc cate in luna si in stele . doresc sa construiesc un frecventmetru cu afisaj ... ma intereseaza domeniul radiosi tre sa fac rost de un frecventmetru avand in vedere ca sunt scumpe, trebuie construit...cel mai usor e cu pic.... se ofera cineva sa fie profesor ? ? ?presupun ca acel profesor va fie remunerat cu "praf de stele". In ziua de azi nu mai gasesti nimic moka, sa zicem MULTUMESC pentru ca exista forumuri gratuite. Solutia este sa inveti singur si daca ai probleme sa intrebi civilizat pe forum/uri, dupa ce primesti ajutor multumesti frumos si continui invatatul. Link spre comentariu
Vizitator LastSpartan Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 un mentor ... va rog mie frica ca ard unitatea .... Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 In sfarsit, un "va rog"... cu asa maniera sa ceri ajutor, nici praful de pe stele nu-l vezi. Sfaturi: cumpara o clona Pickit2, citeste asta ca sa incepi http://www.mikroe.com/chapters/view/74/pic-basic-book-chapter-1-world-of-microcontrollers/. Apoi, intrebari pe forum(uri). Se vor gasi voluntari sa raspunda. Probabil, nu aceiasi mereu, dar prin rotatie cineva tot o sa-ti raspunda. Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 ce sa arzi? daca te referi la PC nu ai cum sa-l arzi. am facut de cateva ori scurt pe USB si nu are nimic, pe RS-232 nu am incercat sa fac scurt dar nu cred ca de la un scurt se arde portul. Important e sa respecti un minim de regului si sa nu bagi tensiuni in porturi. Asculta sfatul celor de mai sus si vezi daca iti poti cumprara o clona da pickit2. Daca o realizezi singur trebuie sa iti programeze cineva pic-ul din programator sau sa iti cumperi un pic programat. Programatoarele ieftine pe RS-232 o sa iti aduca doar nervi, se poate programa si cu ele dar sigur osa renunti repede in detrimentul unui programator pe USB. Link spre comentariu
Vizitator LastSpartan Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 imi puteti prezenta o schema de clona pickit2 facuta de voi de preferat , sau care sunteti siguri ca functioneaza..........................va rog? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 imi puteti prezenta o schema de clona pickit2 facuta de voi de preferat , sau care sunteti siguri ca functioneaza..........................va rog?Vezi aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=11&t=145771 Link spre comentariu
Vizitator LastSpartan Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 cum deschid filele alea 3 cu terminatiile .brd si .sch ??? help nico , te rog ! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 cum deschid filele alea 3 cu terminatiile .brd si .sch ??? help nico , te rog !DEscarci Eagle si apoi le poti deschide Link spre comentariu
Vizitator LastSpartan Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 ok, am reusit sa descarc eagle si sa desfac.brd, nimic nou aceleasi file ca in pdf, dar ultima sch cu ce o desfac ? ? ? nu am gasit pana acum valorile pieselor doar aranjamentul lor Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 ok, am reusit sa descarc eagle si sa desfac.brd, nimic nou aceleasi file ca in pdf, dar ultima sch cu ce o desfac ? ? ? nu am gasit pana acum valorile pieselor doar aranjamentul lorPe desenul cablajului componentele sunt numerotate, conform schemei electrice (unde sunt trecute valorile), iar ca sa vezi schema fie o deschizi cu Eagle, fie apesi butonul de mai jos, situat pe bara Link spre comentariu
Tita Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 Uite aici un programator: http://electronics-diy.com/electronic_s ... php?id=821 Uite si videoclipuri care te invata limbajul C: http://www.youtube.com/course?list=EC78280D6BE6F05D34 Si un frecventmetru: http://electrodb.ro/atelier/microcontro ... -la-60mhz/ Link spre comentariu
Vizitator LastSpartan Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 MULTUMESC TITA PENTRU SCHEMA DE FRECVENTMETRU ,VOI INCERCA DAR PROGRAMATORUL TAU FOLOSESTE UN ALT MICROCONTROLER PTRPROGRAMAT , NU IL POT REALIZA AM DECIS SA INCERC CLONA DE LA NICO ,DAR NU REUSESC SA VAD LISTA DE COMPONENTE ....DOAR SCHEMA SI ATAT ,,,, CU CE SE DESCHIDE.SCH ? ? ?AM FACUT CLICK PE BUTON SCHEMA AM CLICKUIT PESTE TOT VAD CA A FOST VAZUT DE 33 DE ORI DAR NU SE DESCHIDE NMK VA MULTUMESC DE AJUTORUL PRIMIT PANA ACUM NU M AM ASTEPTAT SA GASESC OAMENI BINEVOITORI CARE SA MA AJUTE ,,, STIMA ! ! ! icon_jook Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum