Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistori sursa ATX!!

Tita

Postări Recomandate

Nici o clipa nu am avut intentia de a tipa (desi e prevazut clar in regulament ca a scrie cu majuscule asta inseamna). M-am gandit ca fiind o atentionare la ce pericole exista, nu va arata ca un tipat. Asta pentru ca userul @Tita a scris ca e prima oara cand incearca sa repare ceva. Trebuia sa folosesc alt mod de scriere, probabil "Bold".Am gresit, recunosc si imi cer scuze!Am cautat si eu acel Mosfet si singurul pe care l-am gasit este STP40NE03L-20, dar care are Vds maxim doar 30V, deci parca nu se potriveste.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tita

10

• Marian

6

• mcross

3

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

Mosfetii din gama xNy sunt destul de comuni, cifra dinaintea literei N reprezinta de obicei ID, iar cifra de dupa "N" reprezinta VDS, deci pentru 40N03, ar fi 40A la 30V, acuma avand in vedere acest lucru, mosfetul despre care autorul vprbeste nu poate fi de la auxiliar indiferent ce scrie dupa acel "N", ( auxiliar cu mosfet de 40A mi se pare....), deci cel mai probabil ramane alternativa in care redresarea in secundar pe una din iesiri se face cu mosfet si nu cu dioda, ori asa ori stabilizarea 3v3 este cu mosfet... una din aceste 2 situatii, si daca mosfetul este dus iar controller-ul monitorizeaza iesirea respectiva atunci nesesizandu-o este normal sa blocheze sursa, solutia un mosfet de 40A la minim 30V deasemeni cu ciss cat mai mic.

Link spre comentariu

Ok..am inteles ,deci trebuie un mosfet de 40A si de minim 30V( daca nu merge nu plang prea mult)!

O intrebare:

Asa se testeaza un n mosfet?..imi da 10 nu 500 sau 700..in rest faza cu degetul merge!

Link spre comentariu

Nu eram sigur daca acel mosfet era ars(deoarece nu am lucrat deloc cu acestea)!Am construit acest tester si am incercat mosfetul( parea bun) :nas: Acuma intrebarea mea este daca testerul greseste sau are dreptate?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări