adynis Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 Am vazut la un magazin pe maica domnului multimetru care masura si inductanta ... Nu mai tin minte ce interval de valori avea, dar costa ~ 1.5 mil lei; Intrebare ...: credeti ca functioneaza cum trebuie ? Adik in intervalul respectiv pot sa masor cu precizie o bobina (inductanta) indiferent de numar de spire, miez, etc ? Link spre comentariu
Blind Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 Pai daca nu puteai masura cu precizie nu cred ca scoteau pe piata. Oricum, daca vrei precizie fff mare....foloseste o punte RLC (incearca la cineva care are...te usuca sa-ti cumperi una) Link spre comentariu
cirip Postat August 26, 2006 Partajează Postat August 26, 2006 In general, daca aparatul nu e facut chiar pe vapor, ar trebui sa scrie in cartulica tehnica ce precizie are pe fiecare scala/domeniu de masura. Trebuie respectate conditiile de acolo ca sa obtii precizia declarata. De ex, daca masoara pana la 1mH cu precizie de 5%, daca e nespecificat sub 1mH, e de asteptat ca eroarea creste. Cirip Link spre comentariu
dalu Postat August 28, 2006 Autor Partajează Postat August 28, 2006 Putin off-topic , dar poate unora le prinde bine: :supz: :drinkers: Link spre comentariu
vsurducan Postat Septembrie 2, 2006 Partajează Postat Septembrie 2, 2006 Nu-mi trebuie ,, scule '' superprofesionale, dar determinarea valorii inductantei bobinei trebuie sa fie cat mai exacta, si este destul de critica in sensul ca la modificarea frecventei aplicate bobinei cu un singur Hz, modulul impendantei acesteia se modifica cu circa 0,5 ohms Esti sigur ? Vasile Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 2, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2006 Nu-mi trebuie ,, scule '' superprofesionale, dar determinarea valorii inductantei bobinei trebuie sa fie cat mai exacta, si este destul de critica in sensul ca la modificarea frecventei aplicate bobinei cu un singur Hz, modulul impendantei acesteia se modifica cu circa 0,5 ohms Esti sigur ? Vasile +/- 5% toleranta ar fi acceptabil . :drinkers: Link spre comentariu
adynis Postat Septembrie 4, 2006 Partajează Postat Septembrie 4, 2006 Ce am vazut pe maica domnului toate aveau inscrise valorile: 2mH, 20mH, 200mH si 2H , valori care sunt cam maricele pentru un home user ca mine :( Pe internet pe site-uri externe cu greu am mai dat de cate un aparat care sa aiba valori si de 200uH sau chiar 20uH; Mai nou am mai vazut ceva: http://www.adelaida.ro/product_info.php ... cts_id=166 asa ceva, dar cu o plaja un pikutz mai larga n-ar exista ? Ca e si ieftin... si in romania Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 9, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2006 http://my.integritynet.com.au/purdic/el ... basics.htm :supz: :supz: ....o prezentare mura-n gura :partyman: Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 10, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2006 :drinkers: :partyman: :rolleyes: Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 10, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2006 :bere: :smt030 :smt025 Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 12, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2006 :drinkers: :partyman: Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 12, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2006 :smt030 :bere: Cross-Over Network; Air Core Inductor Calculator http://www.colomar.com/Shavano/inductor_info.html :supz: :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator maximus Postat Septembrie 14, 2006 Partajează Postat Septembrie 14, 2006 ar fi bun pentru tine un LCR-metru de la Agilent ! din pacate stai in alt oras...ti-as fi masurat acea bobina....o scula dinaia e la cateva mii de euro din pacate....cu o precizie medie poti cu puntea RLC. Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 14, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2006 ar fi bun pentru tine un LCR-metru de la Agilent ! din pacate stai in alt oras...ti-as fi masurat acea bobina....o scula dinaia e la cateva mii de euro din pacate....cu o precizie medie poti cu puntea RLC. Iti multumesc pentru interesul acordat, inca nu am avut timp sa o masor , dar vad ca nu am incotro si trebuie sa folosesc masuratori indirecte , de genul celor indicate de @niq_ro, @cirip, si CDT. :yawinkle: :smt006 Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 29, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2006 In sfarsit am putut avea acces la o punte RLC de tipul E-0711, produsa de IEMI si am avut posibilitatea compararii masurarii directe , cu puntea RLC si indirecte , cum este metoda indicata de nic_ro si cirip, iar concluzia este ca se poate folosi cu mult succes si suficienta precizie metoda indirecta. Diferentele nu sant semnificative . Urmeaza , in functie de timp, sa verific metoda sugerata pe PM de Cristi , alias CDT si o sa va mai tin la curent. Poate Cristi posteaza ideea sugerata , ca ...cine stie , intr-o situatie de necesitate , te scoate din necaz. :yawinkle: :smt006 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum