Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce varianta sugerati mono/stereo/5.1 ?

Postări Recomandate

Ma gandeam si eu la un amplif. Cum ar fi mai ok calitate/cost ?!Nu stiu insa ce varianta sa aleg ca nr cai. Boxele inca nu le-am facut.Multi folosesc doua boxe cu inalte/medii / joase. Asa se obisnuieste deci un stereo.Dar nu se justifica pretul pentru 2 difuzoare "baraosane" de joase. Poati pune un singur difuzor "barosan" ceva mai mare. Iesi mai ieftin, si oricum josele nu iti dai seama de unde vin.Apoi pentru medii/inalte faci 2 boxe mai mici. Ai astfel un sistem 2.1Dar poate de gandesti sa faci balans stanga/drepta si fata/spate si atunci iti trebuie 4.1Ma gandeam sa am un amplif MOSFET pentru joase si pentru alea mici de medii/inalate cate un integrat.Voi ce sugerati sa fie asa rezonabil caliate/pret efort. Acu' nici sa se auda foarte prost doar ca e ieftin, nici cine stie ce chestii excentrice unde oricum nu sesizezi diferenta de calitate.Astept sugestiile voastre ! :aplauze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu cred ca expresiile Sistem x.y si calitate au loc in aceeasi fraza. Apelezi la o astfel de configuratie tocmai pentru un pret mai mic, un compromis deci. Nu poti compara bass-ul de la un astfel de sub cu cel venit de la 2 boxe stereo bine puse la punct, si nu ma refer numai la intensitatea acestuia, personal nu mi-a placut niciodata bass-ul de la astfel de sub-uri care mi se pare prea limitat, lipsit de profunzime, lipsit de acel "kick". Asadar trebuie decizi ce este prioritar, calitatea sau pretul apoi puterea si dupa poti merge in directia potrivita.

Link spre comentariu

Întîi trebuie să te hotărăşti ce sistem ai nevoie şi ptr ce aplicaţii.

Muzica se ascultă numai stereo, că doar două urechi avem în dotare, la filme şi alte trăznăi e nevoie de mutanţi cu un snop de urechi pe cap. Asta fiind o modă comercială, există şi amplifuri 10.1, ce probabil vor ajunge la 50.1... dar există şi 7.2: http://www.huppins.com/product/onkyo-tx-nr818-7-2-channel-3d-home-theater-receiver/#!prettyPhoto

Aşa că dacă optezi să-ţi construieşti un sistem x.y de viitor vei avea foarte mult de muncă.

Un amplif stereo cu trz bipolari, schemă simetrică şi o pereche de boxe pe 3 căi, decente calitativ, cam asta e o variantă ''universală''.

Link spre comentariu

S-a mai discutat parca.Daca vrei sa asculti muzica mergi pe stereo.Daca vrei multimedia ( jocuri si filme ) atunci e musai system x.y Eu mai ma bag la o joaca cu baiatul meu cel mare iar efectul e spectaculos. Nu te sfatuiec sa incerci sa realizezi diy un system x.y ca sa fiu in ton cu cei care au mai scris aici.Mai bine cumperi un produs de pe piata cu recenzii bune.Te poti focusa insa pe o aplicatie stereo in regim diy. Aici piata cam scartaie.Toate cele bune,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări