norad Postat Mai 20, 2013 Partajează Postat Mai 20, 2013 Situatia este urmatoarea:O canistra de cca. 60 litri este umpluta cu apa printr-un robinet de la retea. Apa este la retea doar cateva ore pe zi, la intervale aleatoare. Sunt interesat de un sistem de umplere de genul celor de la vasul de apa, cu plutitor, de la WC, insa sa functioneze in pozitie verticala si sa fie cat mai subtire ca sa poata intra prin gura ingusta a canistrei.Ma gandesc la ceva gata facut, desi, pana la urma o sa incropesc eu ceva.Ies din calcul automatizari electronice.Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Ies din calcul automatizari electronice.Pai esti pe un site de electronica ,tocmai ! Link spre comentariu
norad Postat Mai 21, 2013 Autor Partajează Postat Mai 21, 2013 Asa. Si in situatia in care cea mai apropiata priza e la 1 Km distanta, cu ce ma ajuta remarca de mai sus ?Eu am cerut o solutie simpla de un robinet cu plutitor. Link spre comentariu
salsa Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Nu ai dat datele complete, respectiv ca nu ai curent in locatia respectiva...O solutie ar fi un aerisitor automat, care lasa aerul sa iasa iar in momentul in care ajunge apa la el se blocheaza. Asta presupune ca vasul sa fie inchis ermetic si sa suporte presiunea din reteaua de apa. Eventual se poate folosi un rezervor de boiler. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Aha , acum am ghicit.Cea mai 'valabila' solutie e tot cu robinet de buda , flotorul nu trebuie sa fie neaparat sferic ci poate fi cilindric sa poti introduce tot ansamblul in butoi. Dupa nu te mai intereseaza pozitia robinetului .Si ar mai fi si robineti verticali cu flotor pe ghidaj dar depinde de presiunea pe care o ai pe retea si de calitatea apei (dura/moale) Link spre comentariu
Taraxacus Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Parghia cu bila de la flotorul vasului de WC se poate demonta f simplu, are in loc de ax un splint (ca o agrafa) ala il scoti, bagi robinetul si apoi pui parghia, faci miscarea de cateva ori la suprafatza ca sa ti se ”dea degetele”. Daca bila este prea mare si nu incape pe gura canistrei, faci un cilindru din polistiren expandat (sunt si bile din polistiren expandat care le poti ajusta la diametrul gurii canistrei) numai ca trebuie sa ai un miez tare eventual faci o placutza pe care montezi 2 paralelipipede de polistiren, unul deasupra celalat dedesbt. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 ....sunt si bile din polistiren expandat care le poti ajusta la diametrul gurii canistrei.....si totusi ca sa nu te incurci cu canistra...folosesti un vas tampon care are sistemul de blocaj mentionat de colegi mai sus, la care cuplezi canistra. Astfel inchiderea se realizeaza in vasul tampon ...fara sa intervii in canistra.Dezavantajul este ca sistemul se blocheaza la 60l + volumul vasului tampon Link spre comentariu
norad Postat Iulie 2, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2013 O schita, chiar de mana, mi-ar prinde bine sa inteleg cum e cu vasul tampon. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 O schita, chiar de mana, mi-ar prinde bine sa inteleg cum e cu vasul tampon.ceva de genul asta....trebuie doar ca iesirea din bazinul tampon si canistra sa fie bine etansata...altfel curge in nestire.Dupa cum se vede la umplerea canistrei + bazinului tampon ...se opreste alimentarea. Se inchide robinetul de la iesirea vasului tampon si se scoate canistra ....urmand ca la umplere sa se faca operatiile inverse. Link spre comentariu
norad Postat Iulie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2013 Multumesc pentru schita. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum