Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce recomandati pt sonorizare aer liber

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea,Vreau sa donez un amplificator pt o fundatie, amplificatorul o sa fie construit de mine,,,O sa fie folosit pt sonorizare in aer liber, nu am nevoie de joase, mai mult voce muzica populara etc,,,,,A mai facut cineva asea ceva?ce recomandati??merci!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Muzica fara joase se aude nashpa. Cei din public nu sesizeaza asta, dar sesisezi tu ca vezi ca nimeni nu se misca. Si li se va parea concertul/evenimetul urat.In aer liber multa putere si boxele sa fie ceva mai rezistente la ploaie. Vezi cum a iesit concetrul lui Julio Iglesias pe Stationul Cotroceni.

Link spre comentariu

Cred ca ai putea incepe prin fixarea de obiective precum, puterea si numarul de canale, asta tinand cont de aplicatiile la care anticipezi ca va fi folosit, adica publicul tinta si tipul de muzica predominant, daca este populara atunci intr-adevar accentul se poate pune pe medii ( cel putin din punct de vedere al boxelor ) pentru ca acelea conteaza cel mai mult cred eu, apoi cam cat public anticipezi ca ar participa la astfel de evenimente, asta te va ajuta sa alegi o putere anume pentru fiecare canal, aici colegii mai experimentati pot sa ofere informatii mai bine documentate, eu nu pot decat sa imi exprim o opinie personala cum ca poate 4-500W pe canal ar fi o putere relativ ok, si cred ca poate mai indicat ar fi ca sa faci canale separate pentru medii si joase cu filtre active la intrari, cu inaltele eventual preluate cu un filtru pasiv de la medii, ori asa ori inca un canal pentru ele... numarul de canale numai tu il poti decide in functie de buget ( care oricum va trebui sa fie destul de generos ).PS: Sunt doar niste opinii personale, si rog sa fie tratate ca atare, daca gresesc rog sa fiu corectat.

Link spre comentariu

deci,,,,-numarul de persoane in jur de 1000 pers max/ eveniment-putere,,, zic eu 400w/canal X 6 canale (module sau cum vreti voi,,,,)acuma intrebarea mea este : Pe ce schema sa ma duc, ce ati recomanda pt puterea asta? cine a mai construit ceva asemanator poate ma lamureste,,, mos-fet ori bipolar? etc etc

Link spre comentariu

Daca crezi ca faci sonorizari de putere mare si de calitate acceptabila cu module facute in regim diy as zice sa te opresti si sa te mai gandesti.Pe langa costurile foarte mari fata de un produs cumparat din magazin m-as gandi si la calitatea rezultata in urma constructiei si implicit la siguranta oferita de aceste "constructii" in functionare.Si mai sunt o gramada de chestii de discutat inainte sa te apuci de asa ceva...

Link spre comentariu

costurile nu-mi vor fi tocmai mari,,,, am debutat in electronica in urma cu 15 ani si am inceput cu amplificatoare,.,, deci radiatoare transformatoare condesatori finali etc am prin debara destule ...... intradevar nu am contiunuat cu audio de aceea cer ajutor pt o sonrizare in aer liber... am construit cateva amplifuri, super leach, iar performantele acestoara a fost chiar ok, de aceea am incredere si curaj sa fac si ceva pt aer liber,,,,, home made.....

Link spre comentariu

Ceva schema simetrica ti-as recomanda , genul amplificatorului lui Sorin Sava dar cu ceva modificari ,pentru a obtine o putere mai mare. Racire activa , radiatoare tunel se pot face pentru asa ceva. Amplificatorul pe 6 canale va fi cam greu :nebunrau: .. Ai putea folosi si o schema gen QSC A43 de exemplu , care are putere destul de mare , 350W parca in 8 ohmi..

Link spre comentariu

Schema simetrica pentru muzica populara? stiu ca multi de pe aici sunt cuprinsi de boala simetriei dar in cazul de fata complexitatea inerenta acestei configuratii pur si simplu nu se justifica, subscriu si eu la parerea lui @george_ct ca AV400 este o alegere simpla si suficienta, exista deja variante de cablaj deci proiectul poate fi pus pe picioare destul de rapid.

Link spre comentariu

cometa cu ce alimentezi sutele de wati?

Iti trebuie alimentare serioasa pentru cateva canale a cateva sute de wati fiecare

in cele din urma cred ca o sa ramana vreo 300-350w /8ohmi canal, si o sa fie un turnulet frumos facut din 3 amplifuri stereo, unu care o sa lucre normal 20Hz-20Khz (fara nici un fel de filtru) iar doua o sa fie cu filtre 200hz-20khz fiecare amplif cu trafu lui, am sa caut bine prin debara pt 3 trafuri identice potente pt asea ceva,,,,,
Link spre comentariu

350W pentru 8 Ohm ar necesita o alimentare de aproximativ +/-80Vcc, curentul necesar pentru fiecare canal cam 3,5-4A, daca se vor conecta si sarcini de 4 Ohm atunci puterea la aceste tensiuni va fi undeva pe la 6-700W si curentul necesar pentru fiecare canal cam 7-8A ( in functie de posibilitati ). Trafurile necesare pentru asa ceva ( ai zis ca ai putea folosi mai multe ) ar trebui sa aiba secundare de cam 2x55-2x60Vca ( tinand cont si de caderi/pierderi, etc ). Foarte bine ar fi sa ai trafurile necesare altfel numai alimentarea pentru 6 astfel de canale va necesita un buget cu adevarat monstru.

Link spre comentariu

intradevar, alimentarea acestor module trebuie sa fie de-a dreptul generoasa, .....-radiatoarele le-am pregatit deja, cate un radiator are aprox 5kg :) erau folosite la racirea unor tiristori care comandau motoare de lifturi, deci cu racirea stau bine.... chiar foarte bine....-condensatorii... am 3 perechi de 60,000uF/50vcc... is cam vechi s-ar putea sa nu fie ok..... iar tensiunea nu-i tocmai cea necesara.....-transformatoarele exista trebuie sa le verific secundarele poate rebobinate....

wally_gatter scrie:.. Ai putea folosi si o schema gen QSC A43 de exemplu , care are putere destul de mare , 350W parca in 8 ohmi..-ma poti help-ui cu o schema pt QSC A43 te rog Merci

Daca aveti careva schema.......
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări