Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate?

Tita

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godFather89

1

• MatyC

1

• nustiunimic

1

• Tita

1

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

Nu se pot programa, insa poti face ceva interesant cu ele. (depinde ce inseamna interesant ptr tine)Am facut si eu candva un simplu montaj cu o memorie ROM, continand urmatoarele:- numarator pe 8 biti (mi-a fost lene sa pun mai multe chipuri, dar poate merita sa acopar toata magistrala de adrese) - 8 leduri pe busul de date- memoria, cu OE cuplat la masaAm pus totul intr-o carcasa de floppy, si semnalul de clock al numaratorului l-am conectat in placa de baza in locul ledului de HDD.Cele 8 leduri produceau combinatii aleatoare care se schimbau cu diferite rate in functie de ce lucra computerul pe discuri.Ce era interesant e ca uneori "afisajul" se schimba subit fara sa ma fi asteptat sa lucre ceva. Daca un led ar clipi scurt nu-l poti vedea, dar cu numaratorul asta, nu-mi scapa nimic.Arata un pic kitsch, dar si un pic geeky, am urmarit sa obtin niste luminite cum pun cei de la hollywood pe computere in toate filmele lor sf idioate. Din pacate, n-a rezistat timpului, l-am dezmembrat la un moment dat .

Link spre comentariu

@Tita: dupa cum vad eu din poza ai 2 memorii PROM care sunt programate definitiv, cele in capsula plastic. Insa memoria din josul pozei vad ca este din ceramica si cu o mica fereastra transparenta. Aici ai de a face cu o memorie EPROM care se poate sterge cu ultraviolete si ulterior reprogramata cu un programator destul de complicat. Cu epromul se poate face un generator de mesaje tip POV dar nu merita efortul de cand au devenit accesibile uC de la Microchip sau Atmel.Eu personal am vreo 20-30 buc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări